ZVEZDA, KI BO Z VAMI VES ČAS

Zenith, znamka s sedežem v Le Locleu, eno leto po izdaji bodoče klasike z vzdevkom, ki spominja na mestno arhitekturo, predstavlja par ur s prozorno časovnico, zgrajeno okoli stilizirane silhuete zvezde.

  

Leto 2022 je bilo za Zenith leto izziva. Pravzaprav je Manufacture s sedežem v Le Loclu osredotočil velik del svoje strategije izdelkov na to kolekcijo in se preko Defy Skyline prebil od preprostega Defy Revival A3642 do zapletenega Defy Extreme Double Tourbillon. Sedanja skeletonizirana interpretacija je ravno posledica slednjega. Oziroma sta, saj je novi Defy Skyline Skeleton na voljo v dveh različicah, od katerih vsaka na svojstven način prevzame barvo neba. Te različice so bile predstavljenee na tednu ur LVMH v Singapurju januarja 2023.

Defy Skyline Skeleton je trenutna, celo futuristična evolucija te družine ur, ki je pred manj kot petimi leti že ponujala odprto različico, Defy Classic v titanu. Tokrat je Zenith izbral jekleno ohišje s premerom 41 mm z ostrejšimi koti in 12-stranskim okvirjem, da bi poudaril celotno arhitekturno zasnovo ure. Odvisno od izbire reference ima odprta številčnica stilizirano štirikrako zvezdo, simbol znamke, prevlečeno s temno črno ali temno modro barvo.

Kaliber El Primero 3620, avtomatski mehanizem s frekvenco 5 Hz, ki ima zalogo moči za dva dni in pol ter katerega nihajoča utež nosi simbolično obliko zvezde, je okrašen z določenimi vidnimi deli v enakih barvah. Dva ukrivljena kazalca, prevlečena z rodijem in belo Super-LumiNova®, se uporabljata za prikaz ur in minut v središču te tridimenzionalne kompozicije. Mi smo navdušeni in se veselimo novih podvigov znamke. Pa vi, dragi bralci revije DAVID?