ZNANI SO NOSILI: TOM BRADY

Največji vseh časov se je odločil, da končno obesi svoje kopačke na klin – ljubitelji ameriškega nogometa po vsem svetu žalujejo … Toda Brady najbrž še ne bo kmalu opustil svoje navade zbiranja ekskluzivnih časomerov in zvezdnik je že poskrbel za navdušenje z nakupom resnično edinstvene ure v spomin na svojo upokojitev.

  

45-letnik, ki je pred tem napovedal svojo upokojitev v začetku leta 2022, preden se je 40 dni pozneje vrnil k ekipi Tampa Bay Buccaneers, se je včeraj oglasil na družbenih omrežjih, da bi to še enkrat uradno naznanil.

“Dobro jutro fantje. Takoj bom prešel k bistvu … Upokojil se bom. Za vedno,” je zvezdnik povedal v čustvenem videu na Instagramu. “Ne bom dolgovezil: dobiš samo en super-čustven esej o upokojitvi, jaz pa sem svojega uporabil lani,” se je pošalil in se zahvalil svojim oboževalcem.

Kljub temu menimo, da je že nekaj časa razmišljal o upokojitvi. Po njegovi precej čudni novinarski konferenci v začetku tega meseca so že začela krožiti ugibanja, da razmišlja o ponovni upokojitvi, pika na i pa je bil njegov nedavni nakup redke IWC Schaffhausen Portugieser Tourbillon Hand Wound Squelette (ref. IW546201). Redka in dovršena ura IWC je med najbolj priljubljenimi kosi podjetja. Del imena ‘Squelette’ namiguje na skeletoniziran mehanizem ure, medtem ko sta dela imena ‘Tourbillon’ in ‘Hand Wound’ samoumevna.

Izdelana je iz 18 karatnega rožnatega zlata in nameščena na usnjen pašček priznanega italijanskega proizvajalca usnjene galanterije Santoni. Veliki tourbillonski most se nahaja ob 9. uri, glavna vzmet pa je izpostavljena ob 1. uri. In četudi je bil “slečen” do le bistvenih elementov, je skeletonizirani mehanizem dobil čudovito ročno obdelavo.

Izdelanih je bilo le 25 primerkov in na voljo je bil samo najbolj predanim strankam IWC v okviru posebne ponudbe izven kataloga – leta 2015 je v redni ceni stal kar 100.000 dolarjev. Zdaj je vreden bistveno več od prvotne maloprodajne cene – tovrstni časomeri res redko “zatavajo” na trg.