ZNANI SO NOSILI: BRAD PITT

Podelitev nagrad ni potrebna, da se Brad Pitt bohoti s čudovito uro – zvezdnik uspešnice “Babylon” je bil pred kratkim fotografiran z eno najbolj privlačnih ur, ki so izšle v letu 2017: Vacheron Constantin Historiques 222.

  

Ura je ponovna izdaja enega od ikoničnih modelov znamke, vendar se zdi retro in sodobna hkrati, zaradi česar je odličen dodatek k sproščenemu kompletu, kot je ta, ki ga igralec nosi na fotografiji.

Prva 222 je bila predstavljena leta 1977, skupaj z drugimi vrhunskimi športnimi urami švicarskih proizvajalcev, kot sta Nautilus podjetja Patek Philippe in Royal Oak podjetja Audemars Piguet. Čeprav si je z zgoraj omenjenimi urami delila nekatere oblikovne poteze – predvsem integrirano zapestnico – jih je bilo v osmih letih na trgu izdelanih manj kot 2000, vendar je Vacheron Constantin lani oživil model in zanimanje potrošnikov za uro se je od takrat povečalo.

Lorel Monroy iz Feldmar Watch Company v Los Angelesu je posnela fotografijo Pitta, ki nosi ponovno izdajo ure in jo delila na Instagramu. Ohišje “Jumbo” referenčnega modela 4200H/222J-B935 ima premer 37 mm in je izdelano iz 18-k rumenega zlata v monoblok tonneau dizajnu. Ikonski naguban okvir ure in zlata številčnica sta zaščitena z zadnjim delom ohišja iz safirnega kristala in značilnim malteškim križem ob 5. uri. Komplet zaključuje zapestnica iz poliranega 18k rumenega zlata.

Ura 222 je poleg tega, da je športna, tudi zelo prestižna, zato mora poleg lepega videza tudi dobro delovati. Samonavijalni mehanizem Caliber 2455/2 podjetja Vacheron Constantin zagotavlja vso potrebno moč in ima 40-urno rezervo moči, med tem ko safirno hrbtišče ohišja ure razkriva vseh 194 komponent, vključno s 27 dragulji, ki se premikajo usklajeno, da ohranjajo točen čas v slogu znamke.