ZNAMKA, KI POVEZUJE RAZLIČNE ZBIRATELJE

Abarth praznuje 70 let in ob tej priložnosti so za dogodek Abarth Days 2019 izdali posebno poštno znamko, ki proslavlja mejnik blagovne znamke z značko škorpijona. Poštno znamko z uradnim logotipom 70. obletnice je pripravil Filatelistično numizmatični urad San Marino. V nakladi 60.000 znamk z nazivno vrednostjo 1,60 evra, so znamke zbirateljski primerek, ki prikazuje nezgrešljivo podobo škorpijona in razprostrto zastavo v poklon številnim dirkaškim zmagam slavne italijanske blagovne znamke.

Priložnostna znamka je zadnje v nizu priznanj, ki obeležujejo prvih 70 let znamke z značko škorpijona, in se je začelo z lansiranjem posebne, spominske serije “ 70° Anniversario” – z  modelom Abarth 595 esseesse, ki je zasnovan po navdihu kompleta za predelavo, ter omejena serija Abarth 124 Rally Tribute v čast številnim zmagam modela Abarth 124 rally v letu 2018.

Vrhunec praznovanj letošnje obletnice bo dogodek Abarth Days 2019 – največje evropsko srečanje ljubiteljev vozil Abarth, ki bo potekalo 5. in 6. oktobra v futurističnem predelu Milana  “Milan Innovation District” (MIND). Udeleženci iz vse Evrope bodo lahko uživali v dveh nepozabnih dneh, polnih zabave, vznemirljivosti in adrenalina v najboljšem slogu Abartha in skupaj praznovali 70. obletnico znamke. Čaka jih tudi veliko presenečenje. Več informacij o dogodku je objavljeno na spletni strani https://www.abarth.com/scorpionship/eventi/abarth-day-2019 .

Podatki o priložnostni poštni znamki

  • Datum izdaje: 2. oktober 2019
  • Vrednost: 1,60 EUR
  • Naklada: 60.000
  • Tisk: štiribarvni offset
  • Velikost znamke: 35 x 35 mm
  • Oblikovanje: Esploratori dello Spazio