ZMOGLJIVOST, TRAJNOST IN ELEGANCA

Bentley v svojo družino Continental GT prinaša kontrast in globino z uvedbo nove serije S, ki je osredotočena na vozne zmogljivosti in vizualno prisotnost.

  

Z množico izboljšav zunanjega dizajna, notranjih specifikacij in dinamičnega sistema, nova serija S prilagaja recept Bentleyjevega grand touringa tako, da se osredotoča na užitek v vožnji – nasproten, a dopolnjujoč poudarek konceptu “dobro počutje za volanom” nedavno lansirane linije Azure, ki je osredotočena na udobje. Nova serija S ohranja 542 KM in 770 Nm 4,0-litrski motor V8, ki se je izkazal za izjemno priljubljenega pri strankah po vsem svetu, saj do 100 km/h skoči v le 4,0 sekunde. Pri GT in GTC S je motor izboljšan z vgradnjo standardnega športnega izpuha za okrepitev utripa V8. Poskočni, prosti vrtljaji in lažji 4,0-litrski motor V8 dajejo modelom Continental GT S odziven in okreten značaj, to pa še dodatno dopolnjuje Bentley Dynamic Ride – napredni 48-voltni električni aktivni sistem za nadzor proti prevračanju, ki ga je prvi uvedel Bentley.

Od črne sijajne rešetke hladilnika in črnih svetlečih dodatkov do značilnih znakov S na prednjih blatnikih, novi modeli S ustvarjajo takojšen in dramatičen vtis. Žarometi in zadnje luči so zatemnjeni, Bentleyjeva značka in napisi pa so zaključeni v svetlem kromu. Serija S je na voljo tudi s povsem novimi 22-palčnimi kolesi s petimi kraki v obliki črke Y v sijaj črni barvi, na voljo pa so tudi v novi barvi Pale Brodgar Satin. Rdeče pobarvane zavorne čeljusti so nameščene za kolesi in zagotavljajo popoln športni kontrast. Druga možnost koles za modele S je 21-palčna oblika platišč s tremi kraki. Končni dotiki zunanjosti vključujejo oznake S na prednjih blatnikih, štiri izpušne cevi (v črni barvi, seveda) in podaljške pragov v črni barvi.

Dinamično in namensko zasnovo zunanjosti dopolnjuje notranjost, ki je osupljiva in osredotočena na zmogljivost z dvobarvno delitvijo, ki je edinstvena za modele S. V prvih dneh Bentleyja so tekmovalci v Brooklandsu in Le Mansu ovili volane z vrvico za dodatno blaženje in bolj varen oprijem. Današnji športni vozniki Bentleyja so precej bolj zaščiteni, saj se lastnosti Dinamica, materiala podobnega semišu, izkazujejo kot idealne za volan, prestavno ročico, sedežno oblazinjenje in naslonjala sedežev serije Continental GT in GTC S. Usnje je uporabljeno na stranskih naslonjalih sedežev, vratnih oblazinjenjih, vzdolž instrumentne plošče in okoli konzole. Kombinacija Dinamica z neprimerljivim Bentleyjevim usnjem prinaša notranjost, ki ponuja otipljiv kontrast gladkega usnja in mehkega Dinamica. Vozniški instrumenti nadaljujejo športno temo z enako grafiko, osredotočeno na zmogljivost, kot Continental GT Speed. Sedeži v dizajnu S so izbočeni, opcijsko je na voljo prešitje, na vzglavniku vsakega sedeža pa je izvezen emblem „S“ – vezena krila Bentleyja so brezplačna alternativa. Končni dotiki vključujejo kovinsko značko s podpisom S na sprednji strani in osvetljene stranske plošče Bentley z dodatkom »S«, ki nadomešča ploščico Bentley Motors Ltd.