ŽIVLJENJSKI SLOG AVTOMOBILOV NOVEGA ČASA

Volkswagnova divizija Gospodarska vozila je danes v okviru svetovne premiere predstavila povsem novo generacijo Multivana. Enoprostorec je z novim konceptom naredil velikanski preskok: v ponudi pogonov je prvič tudi priključni hibrid. Vozilo je poleg tega opremljeno z novo evolucijsko stopnjo poveza­nih asistenčnih, upravljalnih in infotainment sistemov. Novi Multivan je z novo zasnovo notranjosti še bolj vsestranski, kot ga poznamo. Njegov kultni dizajn je doživel evolucijski razvoj – glavni oblikovalec Albert Kirzinger: “Novi Multivan nezgrešljivo nosi oblikovalske gene najbolj znanega kombija na svetu.”
  

Volkswagen je s svetovno premiero novega Multivana naznanil začetek novega obdobja tako za znamko kot za mobilnost. To, kar je včasih ponujal Bulli, bo v prihodnje razdeljeno na tri stebre, tri model­ske serije: Multivan, Transporter 6.1 in ID.BUZZ, ki bo na trg prišel leta 2022. Serija T6.1 ostaja specialist za komercialno uporabo in osnova za legendarni avtodom California. 100-odstotno električna modela, trendovski enoprostorec ID.BUZZ in urbani transporter ID. BUZZ Cargo, bosta navdušila nove segmente kupcev. Novi Multivan, ki je lahko opremljen z do sedmimi sedeži, pa bo še bolj kot do zdaj imel ključno vlogo prilagodljivega, vsestransko uporabnega kombija.

Multivan cilja na družine in športno aktivne uporabnike. S svojim novo razvitim sistemom sedežnega in tovornega prostora ga je mogoče prilagoditi za najrazličnejše namene uporabe. Poleg tega se enoprostorec s salonsko zasnovo notranjosti ponuja tudi kot visokokakovosten kombi za prevoz potnikov. To velja še toliko bolj, ker se tudi nova generacija vzporedno z osnovnim modelom predstavlja v podaljšani različici, ki ima še več tovornega prostora (do 4.053 litrov prtljažne prostornine). Odslej bodo za zadnji del vozila na voljo le še enojni sedeži, ki se jih da zlahka premikati in izgraditi, tako da lahko zdaj na primer draga gorska kolesa prevažate v notranjosti vozila. Suverena ostaja tudi maksimalna notranja višina oz. se je ta v kombinaciji z novo panoramsko streho celo še povečala.