ŽIVLJENJE POD VODO? ZAKAJ PA NE

Yves Béhar in njegovo podjetje Fuseproject sta se, da bi zasnovala podvodno znanstveno raziskovalno postajo in habitat, povezala s podjetjem Aquanaut, ki se ukvarja z raziskovanjem oceanov in okoljevarstvenikom Fabienom Cousteaujem. Cilj PROTEUS ™ Fabiena Cousteaua je ozaveščanje o pomembnosti oceana in najbolj kritičnih pomislekih človeštva: medicinska odkritja, trajnost hrane in vplivi podnebnih sprememb. Oblika samega projekta je zasnovana kot podvodna različica mednarodne vesoljske postaje, ki služi kot platforma za globalno sodelovanje med vodilnimi svetovnimi raziskovalci, akademiki, vladnimi agencijami in korporacijami.
  

yves béhar proteus

Projekt “Centra za raziskovanje oceanov Fabien Cousteau (FCOLC)”, je več kot štirikrat večji od katerega koli že prej znanega podvodnega habitata in bo vseboval najsodobnejše laboratorije, prostore za spanje in bazen. Projekt bo vključeval tudi prvi podvodni rastlinjak, ki bo prebivalcem omogočil vzdrževanje rastlinskega ekosistema tudi pod vodo. Habitat bodo trajnostno napajali hibridni viri, vključno z vetrno, sončno in oceansko pretvorbo toplotne energije (OTEC), vključeval pa bo tudi celostno zmogljivo video produkcijsko napravo, ki bo zagotavljala neprekinjeno pretočno predvajanje v živo za izobraževalno programiranje in dostavo razširjene in navidezne resničnosti sodelavcem po vsem svetu.

yves béhar proteus

Postaja bo znanstvenikom in ljubiteljem voda zagotovila čas za neprekinjeno potapljanje in zbiranje podatkov, kar bo omogočilo odkrivanje novih vrst morskega življenja in boljše razumevanje, kako podnebne spremembe vplivajo na ocean. Laboratoriji na kraju samem bodo olajšali predelavo organskih vzorcev, ki jih je mogoče preučiti v realnem času, namesto da bi se vzorci med potjo na površje in na kopnem hitro razgradili ali odmrli. postaja se bo nahajala ob otoku Curaçao, na globini 18 metrov (3 atmosfere) v karibskem morju.