ŽIVLJENJE 2.0

Nova kolekcija, ki temelji na Karlovi naklonjenosti novim začetkom, vzbuja občutek prenove in kulturne ponastavitve, hkrati pa praznuje življenje v njegovi najčistejši obliki. Kolekcija, znana kot “LIFE 2.0”, je videti kot nadgradnja krožnosti svetov in črpa navdih iz osnovnih naravnih elementov: Zemlje, zraka, ognja in vode. Ta vpliv se prenaša na celotno zbirko z izbiro potiskov, tkanin in barvne palete, hkrati pa ohranja elegantno estetiko rocka, ki ponuja novost, samozavest in predvsem evolucijo.

  

Prvi izbor vključuje široko paleto stilov za toplo vreme z vpadljivimi potiski ter elegantnim, usklajenim videzom in ločitvijo na mestu. Ta koncept, ki ga navdihujejo elementi Zemlje in zraka, se pojavi z osupljivo izbiro barv in potiskov. Safari obleke, pletenine in elegantni monogram so prevladujoči, tudi na nekaj spolno nevtralnih, denim videzih. Seveda pa ima svoje mesto med dobrim delom izbranih kosov tudi logotip blagovne znamke, saj to ne bi bila kolekcija KARL brez sveže interpretacije novih, sezonskih logotipov.

Modna ikona Karl Lagerfeld je bil eden najbolj slavnih oblikovalcev 21. stoletja, znan po svojem ustreznem pristopu k slogu in kurirani viziji, ki je uravnotežila klasične in sodobne vplive. “Oblikujem, kot da diham,” je dejal o svojem umetniškem procesu, “ne zaželiš si dihanja – to se preprosto zgodi.” Danes blagovna znamka KARL LAGERFELD ponuja tudi povabilo k odkrivanju Karlovega sveta: njegove skrivnostne osebnosti, ostre duhovitosti, kultivirane vizije in najsodobnejših perspektiv. Izraža izrazit duh, ki prepozna Lagerfelda kot več kot le človeka, ampak kot ikono, navdih in silo narave na robu prihodnosti. Slavi njegovo edinstveno stališče: “Moda je bolj odnos kot detajl na oblačilu.”

To sezono se na različne načine pojavlja na ujemajočeih se denim hlačah, priložnostnih jersey majicha in vrhunskih statement, oziroma izjavnih, kosih. Trajnostne in reciklirane tkanine igrajo ključno vlogo, te pa so oplemenitene s teksturami, mešanicami materialov in grafikaami, ki črpajo navdih iz različnih bogatih kultur Francije. Rastlinski odtisi krasijo srajce, majice, hlače in vrhnja oblačila, vključno z reverzibilnim najlonskim bomberjem za dva videza v enem. Izpostavlvjeni kosi kolekcije vključujejo modularno bomber jakno z zadrgo, blazer s kontrastnim nabiranjem na ovratniku in podloženo črno-belo trenirko, okrašeno z logotipom.

Novi dodatki vključujejo izbor K/Mesh, ki vsebuje logotip blagovne znamke, prekrit z elegantno tehnično mrežico, ki daje celotnemu izboru utilitarno ulično vzdušje. K/Monogram je še naprej stalnica med ključnimi dodatki v različnih ponovitvah v tej sezoni, poleg tega pa je skupina K/Otto prejela novo podobo s privlačnim žakardnim vzorcem, navdahnjenim s kamuflažo, medtem ko je bolj trajnostna izbira najlona Rue St-Guillaume ponudila nov slog crossbody torbe. Enako velja za asortiman RSG Saffiano, ki je zdaj pri nekaterih modelih na voljo v novi svetli barvi.