ZGODOVINSKI NAVDIH IN KROŽNE REŠITVE

Podjetje Bang & Olufsen je svoje že tako bogato vesolje oplemenitilo z novim prenosnim zvočnikom Beosound A5, zasnovanim v sodelovanju z dansko-italijanskim oblikovalskim duom GamFratesi, ki poetično povezuje severno in južno oblikovalsko kulturo s poglobljenim zvokom, skrbno izdelavo in dolgo življenjsko dobo, po kateri slovi Bang & Olufsen. Oblikovanje GamFratesi izhaja iz zlitja tradicije in prenove ter eksperimentalnega pristopa k izbranim materialom in tehnikam. Stine Gam in Enrico Fratesi se opirata na klasično dansko pohištveno in obrtno tradicijo ter klasičen italijanski intelektualni in konceptualni pristop.

  

Beosound A5 je na voljo v dveh barvnih izvedbah, in sicer iz naravnega aluminija s prednjo stranjo iz tkanih papirnatih vlaken in z ročajem iz svetlega hrastovega lesa, kar ustvarja občutek sproščenega skandinavskega poletja, preživetega na plaži. Različica iz črnega antracitnega aluminija v kombinaciji s temno hrastovim lesenim pokrovom zvočnika in ročajem na drugi strani vzbuja estetiko zimskih gozdov. Obe izvedbi se lahko lepo podata v notranjost doma ali v naravo in predstavljata najboljše dosežke skandinavske oblikovalske odličnosti. Beosound A5 je sicer pozicioniran stičišču, kjer se srečujeta prenosni in domači zvok. Masiven hrastov ročaj omogoča, da zvočnik zlahka prenašate iz sobe v sobo, ne glede na to, ali ga postavite na tla, polico ali mizo. Zaradi zaščite pred vodo in prahom po standardu IP65 lahko zvočnik Beosound A5 brez težav vzamete tudi s seboj na vse pustolovščine. Z več kot 12 urami predvajanja in brezžičnim polnilnikom za telefon, ki je vgrajen v zgornjo ploščo zvočnika, je Beosound A5 najbolj vsestranski zvočnik Bang & Olufsen do zdaj in popoln prenosni zvočni spremljevalec. Upravljate ga lahko z elegantnim uporabniškim vmesnikom ali neposredno z aplikacijo Bang & Olufsen App. Beosound A5 je hkrati poleg vsestranskosti tudi najmočnejši prenosni zvočnik podjetja Bang & Olufsen doslej in zagotavlja izjemen zvok, kamor koli ga postavite.

Štirismerni zvočnik s štirimi digitalnimi ojačevalniki zagotavlja skupno moč 280 W, kar lahko napolni velike prostore z dinamičnim 360-stopinjskim zvokom. Beosound A5, ki ga sestavljajo 1 x 5,25-palčni nizkotonec, 2 x 2-palčni srednjetonec in 1 x ¾ visokotonec, se torej v enaki meri odlikuje po dizajnu in zvoku. Medtem ko estetski navdih črpa iz serije Beolit podjetja Bang & Olufsen, tehnologija v zvočniku Beosound A5 izhaja iz vrhunskih zvočnikov hi-fi Beolab 90 in 50. Tehnologija oblikovanja snopa, inovacija, ki je bila prvič vgrajena v serijo Beolab, je bila tako prenesena v zvočnike Beosound A5 za zelo natančno upravljanje zvoka, kar ustvarja poglobljeno izkušnjo, ki daleč presega pričakovanja prenosnega zvočnika.

Bang & Olufsen pa skozi svojo zgodovino slovi po svojih izdelkih z dolgo življenjsko dobo in Beosound A5 ni izjema. Poleg brezčasnega videza je zvočnik zasnovan modularno, tako da ga je mogoče po potrebi preprosto servisirati in popraviti ter mu tako podaljšati življenjsko dobo, namesto da bi ga zamenjali z novim zvočnikom. Bang & Olufsen je hkrati zavezan, da bo še naprej izdeloval enostavno zamenljive sprednje pokrove iz novih materialov in barv, tako da se bo zvočnik Beosound A5 lahko razvijal skupaj s slogom in identiteto stranke.

Ko bo naprava Beosound A5 po dolgih letih uporabe dosegla konec življenjske dobe, enostavnost razstavljanja in uporaba visokokakovostnih materialov za strukturne komponente podpirata krožne rešitve.