ZGODOVINA NI SAMOUMNEVNA

S starostjo se izkušnje kopičijo in bogatijo. To pomeni, da lahko pri 138-letni zgodovini, pod katero je podpisana Alpina, znamka iz svoje dediščine črpa navdihe za nove podvige.

  

Pravzaprav se je blagovna znamka ur, rojena leta 1883 s sedežem v Ženevi, poglobila v svoje arhive, da bi izpostavila »bumper gibanje«, ki je bilo v modi na začetku 20. stoletja. To je vrsta gibanja z nihajno utežjo, ki se vrti za 120° namesto za 360° in jo poganjata dve vzmeti.

Alpina je s tem gibanjem ustvarila svoj šesti kaliber, AL-709, ki ima podobno arhitekturo s 330° rotacijo, ki jo prekinja rezilo. Ta popolnoma nov kaliber, ki deluje s frekvenco 4 Hz in zagotavlja 38 ur rezerve moči, opremlja vrhunski časomer Startimer Pilot Heritage Manufacture, omejeno izdajo 188 kosov. V katalog sta bili dodani dve različici, ena v jeklu in druga v rumenem zlatu. Ohišje v obliki blazine s premerom 42 mm, ki ga ob 4. uri ločuje krona, zavzema tipično silhueto ur iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja z rogovi, integriranimi v ohišje.

Številčnico krasi urni krog, sestavljen iz srebrnih ali zlatih urnih oznak, poudarjenih s črtami iz rdečega luminiscenčnega materiala. Enako velja za urne, minutne in sekundne kazalce.