ZENITH, NEBO TER LETALSKA ZGODOVINA

Najbrž je vsem rednim bralcem naših revij jasno, da se pri znamki Zenith resnično zavedajo, kako neverjetno bogata in fascinantna je letalska zgodovina. Takrat, ko je letalstvo začenjalo prve poskuse, preden je prvo letalo vzletelo in poletelo visoko kot danes, je podjetje iz Le Locle svojo ljubezen do neba že izkazovalo s svojimi letalskimi instrumenti. Zenith tako v luči zvestobe svojim začetkom zdaj dopolnjuje svojo pilotsko zbirko z 250-delno omejeno serijo Pilot Type 20 Chronograph Silver.

Po velikem uspehu različice s tremi kazalci, ki je bila predstavljena leta 2019, novi kronograf prevzema oblikovne lastnosti, ki so očarale ljubitelje redkih časomerov: popolnoma srebrni videz, ki ga močno navdihujejo zgodovinska letala. Trdno ohišje s premerom 45 mm, dopolnjeno z veliko krono in dvema podolgovatima potiskalnikoma, je v popolnosti izdelano iz srebra. Številčnica, značilna za ta slog ure, ki se ponaša z osrednjimi z rodijem prevlečenimi katedralnimi kazalci in velikimi arabskimi številkami, prevlečenimi s Super-LumiNova®, je oblikovana iz drobcev kovičenih kovinskih ploščic, ki pričarajo videz trupa letala.

Pilot Type 20 Chronograph Silver poganja samodejni kaliber El Primero 4069, ki deluje pri 5 Hz, zagotavlja rezervo moči 50 ur in svoje mesto najde na pasu iz naravnega telečjega usnja. Omejena izdaja 250 kosov.

Več informacij: KLIK.