ZELENA PREVZEMA URARSKI SVET

IWC je izdal novo omejeno izdajo črnega keramičnega večnega koledarja z živo dirkalno zeleno številčnico.

Poleg zelenih številčnic, ki so prevladovale v letu 2021, ura združuje številne mejnike v nedavni zgodovini IWC, vključno z razvojem lastnih keramičnih ohišij v 80. letih prejšnjega stoletja in napredovanjem večnih koledarjev z delom urarja Kurta Klausa v istem desetletju. Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition Racing Green uporablja 46 mm črno keramično ohišje iz cirkonijevega oksida, medtem ko sta stožčasta krona in obroč na hrbtni strani ohišja izdelana iz IWCjeve lastniške mešanice titana in keramike imenovane Ceratanium.

Namesto da bi se Ceratanium oblikoval in “sintral” v sestavne dele neposredno iz prahu, se Ceratanium najprej oblikuje v palice in nato strojno in ročno obdela, kot bi bil običajna kovinska komponenta, preden končno žganje prinese mat keramični videz materiala. Številčnica, brušena z vzorcem sončnih žarkov, je še bolj živa z uporabo poliranih in brušenih pozlačenih poudarkov na kazalcih in prikazovalniku mesečne faze.

In medtem ko večni koledar ne zahteva prilagajanja do leta 2100, pa dodaten »stoletni diapozitiv«, ki je priložen uri in ga lahko namesti urar, pomeni, da lahko ura deluje – vsaj teoretično – do leta 2499.

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition Racing Green, omejena na 250 kosov, je pritrjena na črni pas iz telečjega usnja z zaponko in je zdaj na voljo na spletnem mestu IWC.