ZDRAVJE, ZDRAVJE IN ŠE ENKRAT ZDRAVJE

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo uporabniški vmesnik One UI 5 Watch, ki bo za naprave Galaxy Watch na voljo še letos. Nova programska oprema je zasnovana tako, da prinaša še bolj prilagojeno in intuitivno izkušnjo zdravja ter vključuje izboljšave, ki podpirajo boljše spanje, pogosto zanemarjen, a bistven del splošnega dobrega počutja ter različne fitnes in varnostne funkcije.

  

“Samsung je predan zagotavljanju celovite zdravstvene izkušnje in omogočanju uporabnikom, da dosežejo svoje cilje na področju dobrega počutja. Zdaj bolj kot kdaj koli prej verjamemo, da se to začne z dobrim spancem,” je dejal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. “Z novim One UI 5 Watch nadaljujemo našo zavezo, da ljudem pomagamo izboljšati kakovost spanja, da lahko vsak dan začnejo spočiti in pripravljeni na nov dan.”

Boljši spanec: Nujen za boljše zdravje

Samsung je svoja prizadevanja osredotočil na tri ključne elemente za boljše spanje: razumevanje osebnih vzorcev spanja, oblikovanje zdravih navad in vzpostavitev spanju prijaznega okolja. One UI 5 Watch te elemente nadgrajuje s še popolnejšo izkušnjo spanja. V novem uporabniškem vmesniku Sleep Insights je na vidnem mestu prikazan rezultat spanja uporabnika, ki zagotavlja jasnejši pregled počitka prejšnjo noč, sledijo pa mu povezane metrike, kot so faze spanja, ure smrčanja in raven kisika v krvi. Poleg tega je funkcija Sleep Coaching, prilagojena osmim različnim vrstam spanja, v celoti dostopna neposredno v uri Galaxy Watch in tudi v seznanjenem telefonu, kar uporabnikom omogoča bolj priročen in motivacijski način spremljanja svojih navad kadar koli in kjer koli. Ustvarjanje udobnega okolja lahko bistveno vpliva na kakovost spanja, že majhne motnje pa imajo lahko velik vpliv na kakovost spanja. Zato je Samsung olajšal povezovanje ure Galaxy Watch s številnimi napravami. Ko ura Galaxy Watch zazna, da je uporabnik zaspal, mu SmartThings omogoči, da izklopi priključene naprave in tako ustvari ugodnejše okolje za počitek. Način spanja hitro utiša obvestila ter zatemni zaslone uporabnikovega telefona in ure, One UI 5 Watch pa nadgrajuje to funkcijo, saj zdaj namesto zelene luči LED uporablja infrardeči senzor, da bi še bolj zmanjšal moteče dejavnike.

Pametnejši fitnes partner

Personalizirano območje srčnega utripa je bilo dodano različnim prilagojenim tekaškim orodjem ure Galaxy Watch, vključno z analizo teka v realnem času in prilagojenim programom intervalnega treninga. Ta nova funkcija analizira fizične zmogljivosti posameznika in nastavi pet optimalnih stopenj intenzivnosti vadbe (ogrevanje, kurjenje maščob, kardio vadba, težka vadba in največji napor). To uporabnikom omogoča, da si glede na svoje sposobnosti zastavijo lastne cilje, od kurjenja maščob do kardio vadbe z velikim naporom. Ljubitelji dejavnosti na prostem lahko z uro Galaxy Watch Pro pričakujejo dodatne možnosti, začenši z razširjeno možnostjo Route Workout, ki zdaj podpira tek in hojo poleg prej razpoložljivih možnosti pohodniških in kolesarskih poti. Uporabniki ure Galaxy Watch Pro lahko iščejo in dostopajo do podatkovne zbirke datotek GPX neposredno prek aplikacije Samsung Health ter prejemajo priporočila za nove poti na podlagi vnosov, kot so lokacija, čas, ocena ali priljubljenost.

Varnost na prvem mestu, vedno vključena

Varnost je nujna za zdravje in dobro počutje, zato uporabniški vmesnik One UI 5 Watch ponuja tudi izboljšana orodja za večjo varnost. Posodobitve funkcije SOS omogočajo neposredno komunikacijo s telefonsko številko za klic v sili, da se posredujejo informacije o lokaciji uporabnika, in omogočajo tudi takojšen dostop do zdravstvenih informacij uporabnika, ko je aktiviran SOS. Poleg tega je zaznavanje padcev zdaj privzeto aktivirano za uporabnike višjih starosti, da se zmanjša tveganje za nesreče. To je le nekaj primerov nenehnih prizadevanj podjetja Samsung za večjo varnost uporabnikov.

One UI 5 Watch bo na voljo v prihajajoči seriji ur Galaxy Watch, ki bo predstavljena še letos, nadaljnje posodobitve pa bodo objavljene kmalu.