ZBIRKA, POLNA ELEGANCE IN PREFINJENE ESTETIKE

Pot pri izdelavi skupne kolekcije očal je znamko Oliver Peoples in luksuzno modno hišo Brunello Cucinelli popeljala srednjeveškega zaselka Solomeo do s soncem obsijane južne Kalifornije. Sodelovanje v obliki petih stilov, prežeto z arhitekturnimi vplivi Solomea in sklicevanjem na glamur klasične italijanske kinematografije, povezuje pionirsko dediščino in uteleša rokodelske in humanistične vrednote obeh blagovnih znamk. To je tudi prvi izlet v svet očal za hišo Brunello Cucinelli in nasploh prvo sodelovanje za blagovno znamko.

Iskanje harmonije v oblikah, skrbno raziskovanje barv in izjemna pozornost ustvarjanju so bili gonilna sila pri oblikovanju kolekcije. Uporaba naravnih in prefinjenih barv, okrepljenih z razgibano kombinacijo okvirjev in leč, je ustvarila paleto, ki uteleša estetiko italijanske znamke. Izkušnje znamke Oliver Peoples so pri tem omogočile harmonijo oblik s prileganjem, ki zagotavlja udobje in lahkotnost. Dragoceni detajli in fini materiali dopolnjujejo ponudbo in celotni kolekciji dodajajo noto sodobne elegance.

Znamka Oliver Peoples je bila ustanovljena leta 1987 in že takrat definirala trende industrije očal s predstavitvijo vintage barv in oblik, ki so izstopale v primerjavi z drznimi slogi tega obdobja. Očala osemdesetih let prejšnjega stoletja so bila geometrijska, »prevelika« in svetlih barv in ravno v te vidike je Oliver Peoples posegel z izvirno in edinstveno estetiko za to obdobje. Enako se je zgodilo v Italiji, v Solomeu, deželi kašmirja in harmonije, kjer je Brunello Cucinelli začenši z inovativno idejo o barvanju kašmirja, ki je bil do takrat na voljo le v naravnih barvah, od leta 1978 postopoma zgradil blagovno znamko polno elegance in prefinjenega spoštovanja po vsem svetu. Tako Oliver Peoples kot Brunello Cucinelli sta pionirja v svojih panogah in prav ta afiniteta je tista, ki je privedla do sodelovanja med obema znamkama.