ZBIRATELJSKE ROKAVICE FORESTALGIA BENTLEY

Rokavice je oblikoval Emmanuel Lawal, svetovni kreativec in ustanovitelj studia Forestalgia, ki združuje arhivsko oblikovanje s sodobno modo. Lawal je pri oživljanju bogate zgodovine modela GT sodeloval s studiem Areté, ki se ukvarja s produktnim inženiringom. Rokodelska izdelava oblikovanja rokavic Forestalgia odraža bistvo modela Bentley GT in ima dve barvni paleti, črno kristalno in dirkaško zeleno, ki se sklicujeta na dodatno notranjost Bentleyja GT.

  

Vsaka rokavica ima logotipa Bentley in Forestalgia, dvojno šivano ojačano zaščitno oblogo, ročno valjane usnjene robove in različne ergonomske perforacije. Vse to je materializirano z izvrstno obdelavo, ki je ključnega pomena za Bentley Continental GT, tako kot je bilo vedno. Usnja, ki obdaja volan Bentleyja GT, ni mogoče ustrezno strojno zašiti. Bentleyjevi obrtniki v Creweu usnje označijo z navadno kuhinjsko vilico, preden začnejo šivati in tako dobijo popolno nameščene oznake. Ta tehnika je bila uporabljena tudi za vsako vozniško rokavico Forestalgia, ki so jo ročno izdelovali več kot 4 tedne. Rokavice bodo zdaj razstavljene na domu Bentley Motors in podarjene kot zbirateljski predmet Bentleyjevim strankam.

Forestalgia je oblikovalski studio s sedežem v Londonu, ki se ukvarja z ustvarjanjem edinstvenih izdelkov in organiziranjem dejavnosti, katerih cilj je sporočanje in povezovanje skupnih vrednot med svetovnimi skupnostmi. Podjetje Forestalgia je bilo ustanovljeno na podlagi ideje o zavestnem sodelovanju, izhaja iz včerajšnjega dne, ustvarja danes in si predstavlja jutrišnji dan, pri čemer v vseh izdelkih uporablja reciklirane in trajnostno pridobljene materiale.