ZALANDO IN VPOGLED V SVET SUBKULTUR

Zalando Street je digitalna revija, osredotočena na ulična oblačila, katere cilj je izpostaviti naslednjo generacijo ustvarjalnih sil in dokumentirati skupnosti, iz katerih rastejo. Preko pariških ustvarjalcev, ki so vodili predstavitev lani, drugi del popelje duh skupnosti na Nizozemsko, da razišče njeno rastočo glasbeno sceno.

  

Ta izdaja revije sledi glasbenici RIMON, znani po svojem eklektičnem slogu, tako kar se tiče glasbe kot mode, ko izraža svojo naklonjenost nizozemski prestolnici. Hkrati se dotaknne vprašanja, kako mešanica njenih eritrejsko-etiopskih korenin ter večkulturnega mestnega življenja Amsterdama navdihuje njen slog.

Umetnica pa ne govori le o svoji vseživljenjski ambiciji ustvarjanja glasbe, ampak tudi pohvali pozitiven učinek, ki ga je imela okoliška skupnost na njeno kariero. “Spoznala sem prave ljudi ob pravem času, da sem lahko resnično verjela, da je glasba nekaj, s čimer se lahko resno ukvarjam. Amsterdam je name dobro vplival zaradi vseh subkultur in vseh različnih vrst glasbe, s katerimi sem bila obkrožena.”

Cilj RIMON pa ni le promovirati svojega vpliva, ampak tudi predstaviti naslednjo generacijo umetnikov, ki prihajajo iz mesta. Na naslovnici številke 2 se je namreč znašla skupaj z naborom vzpenjajočih se glasbenikov, ki govorijo o navdihu odraščanja v večkulturni skupnosti in tem, kako raznolikost njihovih sosesk ter obsežne subkulture, ki jih obkrožajo, igrajo ključno vlogo pri njihovi ustvarjalnosti.

Vsaka številka digitalnih revij Zalando Street predstavlja nove talente različne skupnosti po vsem svetu. Ne pozabite spremljati @zalando_street na Instagramu in obiskati spletnega mesta spletnega trgovca.