ZAČETEK NEČESA VELIKEGA?

Odkar sta leta 1921 Wilhelm in Karl Maybach začela izdelovati avtomobile, je znamka Mercedes-Maybach veljala za zlati standard avtomobilske elegance, sloga in statusa. “Najboljše med najboljšimi” je bil njihov cilj in to stremljenje še danes opredeljuje prepoznavno avro Mercedes-Maybacha. Znamenito podjetje se rado vedno znova odkriva, da bi preseglo spektakularnost. In v uredništvu revije DAVID to spektakularnost radi odkrivamo.

  

“Z našim prvim priključnim hibridnim modelom združujemo razkošno izkušnjo, značilno za Maybach, z lokalno vožnjo brez emisij v električnem načinu vožnje. Mercedes-Maybach S 580 e pomeni ključno prelomnico pri prehodu naše znamke v električno prihodnost.” – Daniel Lescow, izvršni podpredsednik Mercedes-Maybach pri MBGA

Ena od glavnih prednosti je ta, da Mercedes-Maybach S 580 e omogoča veliko bolj osupljiv občutek tišine. Že tako neverjetno tiha notranjost postane med vožnjo le na elektriko še tišja. Limuzina se pri tem premika brez lokalnih emisij in praktično v popolni tišini. Z običajno Maybachovo briljantnostjo so subtilno vključene številne električne funkcije, kot so skrita “vrata” za polnjenje na levi strani avtomobila, modri poudarki v žarometih ali indikator napolnjenosti baterije na instrumentni plošči.

Visoko učinkovit vrstni šestvaljnik iz najnovejše generacije bencinskih motorjev Mercedes-Benz služi kot temelj hibridnega pogona in ponuja 270 kW/367 KM moči z minimalno porabo goriva in emisijami izpušnih plinov – vrhunsko vozno zmogljivost zagotavlja kombinirana moč sistema 375 kW/510 KM in največji navor 750 Nm. Od prvega vrtljaja motorja je na voljo največji navor 440 Nm elektromotorja, ki omogoča hitro pospeševanje in odzivno upravljanje. Od 0 do 100 km/h Mercedes-Maybach S 580 e pospeši v 5,1 sekunde.

Običajna možnost za trifazno polnjenje iz AC omrežja zajema 11 kW polnilec, med tem ko je hitro polnjenje z enosmernim tokom opcijsko možno s 60 kW polnilnikom. S slednjim se lahko popolnoma napolni v približno 30 minutah, tudi ko je baterija skoraj prazna.