Z INSTAGRAMOM BOMO KMALU USTVARJALI

Instagram je v sredo začel testiranje nove naročniške storitve za ustvarjalce v ZDA.

  

Mark Zuckerberg, izvršni direktor matičnega podjetja Meta in soustanovitelj Facebooka, je novico sporočil prek družbenih omrežij. “Danes začenjamo test naročnin na Instagramu v ZDA,” je zapisal na Facebooku. »To bo ustvarjalcem pomagalo zaslužiti več, saj bodo svojim najbolj angažiranim sledilcem ponudili ugodnosti, kot je dostop do ekskluzivnih prenosov v živo in zgodb. Vesel sem, da bomo še naprej ustvarjali orodja za ustvarjalce, s katerimi se bodo lahko preživljali z ustvarjalnim delom, in da bomo ta orodja kmalu dali v roke vse večji množici.”

Preizkus, ki je trenutno na voljo le izbranim ustvarjalcem, bo udeležencem omogočil, da zaslužijo ponavljajoči se mesečni dohodek na platformi, hkrati pa bodo lahko spodbujali močnejšo povezavo s svojimi najbolj zvestimi sledilci. Ustvarjalci bodo lahko izbrali mesečno ceno, odklenili gumb »naročnina« na svojem profilu in ponudili vrsto ugodnosti samo za naročnike.

Ko so del projekta, lahko ustvarjalci oddajajo posnetke v živo in ustvarjajo ekskluzivne zgodbe, ki bodo vidne samo tistim, ki so naročeni. Poleg tega bodo ustvarjalci lahko shranili zgodbe v “poudarke”, vidne samo za naročnike. Naročniki bodo poleg svojih komentarjev ter primarnih sporočil in sporočil v nabiralniku z zahtevo prejeli značko, da jih bo lahko ustvarjalec zlahka prepoznal.

Medtem ko je ta funkcija trenutno na voljo le peščici ameriških ustvarjalcev med razvojnim obdobjem alfa, ima Instagram načrte za “razširitev dostopa na več ustvarjalcev v prihodnjih mesecih.”