Z GEBERITOM DO BOLJ PRIJAZNE KOPALNICE

Ko se odločate za prenovo kopalnice, morate sprejeti številne odločitve. Seveda, vaša nova kopalnica mora odražati vaš življenjski stil in biti prilagojena vašim potrebam, a naj bo izbira opreme hkrati tudi prijazna do okolja. Ko delamo v korist našega planeta, delamo namreč v prid vseh nas, celotne družbe in naših zanamcev. Že majhna sprememba ima lahko velik dolgoročen vpliv na okolje. A kako sprejeti eko odločitev? Sledite spodnjim nasvetom!

Izberite energetsko učinkovit grelnik vode.

Ali ste vedeli, da skoraj petino energije v gospodinjstvu porabimo za ogrevanje sanitarne vode? Navadni direktni električni grelniki vode niso najbolj učinkoviti in veliko toplote v nič. Pri prenovi kopalnice se zato raje odločite za enega od bolj varčnih načinov ogrevanja, na primer za kondenzacijski plinski kotel ali toplotno črpalko.

Varčujte z vodo s pametnim nakupom WC splakovalnika.

Splakovalnik WC školjke spada med največje potratneže v gospodinjstvu — nekateri za vsako splakovanje porabijo tudi do 9 litrov vode. Izračunajmo … Če povprečno obiščete WC 5-krat na dan, bo štiričlanska družina v enem dnevu porabila kar 180 litrov pitne vode! Pri izbiri splakovalnika bodite torej zelo pozorni na porabo vode. Dvokoličinski način splakovanja Geberitovih splakovalnikov nudi izbor primerne količine splakovalne vode in na ta način zagotavlja občutne prihranke pri njeni porabi, ki so na letnem nivoju lahko do 43.800 litrov. Pri zagotavljanju idealnega splakovanja pa je pomembna tudi izbira WC školjke. Geberitovi modeli školjk Rimfree® imajo patentirano tehniko splakovanja, ki so jo razvili Geberitovi strokovnjaki. Tako imenovani splakovalni razdelilnik zagotavlja higienično brezhibno splakovanje z nizko porabo vode. Ko varčujemo z vodo, ne zmaga le naš planet, temveč prihranimo tudi na mesečnih stroških!

Plesen: tihi sovražnik okolja.

V neprimerno zračeni kopalnici se hitro pojavi plesen. Ta ne škodi le pohištvu, temveč tudi našemu zdravju. Da se plesni znebimo, običajno uporabljamo močna kemična čistila, kar pa ima katastrofalne posledice za naše okolje. Zato se izognite vsemu temu in pri prenovi kopalnice raje poskrbite za primeren sistem zračenja — še posebej, če v njej nimate okna. Namestite kakovosten ventilator, ki vam bo vlažen zrak hitro odvajal iz prostora. Pri nakupu pohištva pazite, da bo to iz kakovostnega materiala odpornega proti vlagi zaradi katere prihaja do nabrekanja ter posledično razpok v katerih se lahko razvija plesen. Geberit pri kopalniškem pohištvu uporablja izključno proti vlagi odporne trislojne iverne plošče visoke gostote in vlaknene plošče srednje gostote, tako da bo vaša kopalnica še leta in leta v brezhibnem stanju.

Razmislite o optimalni osvetlitvi prostora. 

Najbolj ekološka rešitev je seveda naravna osvetlitev. Če v kopalnico namestite okno, boste prihranili veliko energije, saj podnevi ne boste potrebovali luči. Druga rešitev je menjava navadnih žarnic z LED svetili, ki porabijo kar 90 % manj energije in trajajo veliko dlje. Nekatera ogledala in omarice serij kopalniške opreme Geberit so opremljena s kakovostnimi LED lučmi, ki bodo poskrbele za optimalno osvetlitev vaše kopalnice. Tako boste prihranili pri porabi energije, hkrati pa bo vaša nova kopalnica vedno videti v najboljši luči!

Odločite se za kakovostno opremo, ki bo zdržala dlje. 

Ko izbirate novo kopalniško opremo, imejte v mislih trajnostne rešitve. Včasih se sploh ne zavedamo, koliko škode storimo okolju, če kupimo izdelek slabe kakovosti, ki ga moramo čez nekaj let zavreči in nadomestiti z novim. Proizvodnja vsakega kosa pohištva namreč obremeni naš planet, zato dajte prednost kakovostnim izdelkom in brezčasnemu stilu, ki se ga še dolgo ne boste naveličali. Izdelki podjetja Geberit sledijo najvišjim kakovostnim standardom in imajo sodobno oblikovalsko zasnovo. Umivalniki so izdelani iz vrhunske keramike, ki omogoča enostavno vzdrževanje. Tako bo vaša kopalnica še dolgo kot nova!

Pri prenovi kopalnice lahko svoj navdih poiščete tudi na Geberitovi spletni strani – KLIK – ter si ogledate ponudbo Geberitovega modernega in elegantnega kopalniškega pohištva – KLIK.