WIZZ AIR JE NAJBOLJ TRAJNOSTNA LETALSKA DRUŽBA V EVROPI

Wizz Air, najhitreje rastoča in najbolj trajnostna letalska družba v Evropi, praznuje prihod svojega 160. letala Airbus, ki bo podpiralo operacijo na mednarodnem letališču Henri Coanda v Bukarešti v Romuniji.

  

Novi Airbus A321neo, ki se pridružuje floti Wizz Aira, vključuje najnovejše tehnologije v letalstvu in nudi pomembne okoljske koristi, s skoraj 50-odstotnim zmanjšanjem hrupa, 20-odstotnim zmanjšanjem porabe goriva in 50-odstotnim zmanjšanjem emisij dušikovih oksidov. Izjemno sodobna in učinkovita flota letal Wizz Air je ena najmlajših na svetu s povprečno starostjo 4,74 let, ta novi prihod letal pa krepi njihov položaj ene najbolj zelenih letalskih družb.

Prihod podpira zavezo Wizz Aira, da do konca desetletja več kot potroji velikost svoje flote. Wizz Air ima “največjo knjigo naročil” z več kot 411 najsodobnejšimi letali iz družine Airbus A320, kar bo letalskemu prevozniku omogočilo nadaljnje zmanjšanje okoljskega odtisa za 25 % na potniški kilometer do leta 2030.

Zsuzsa Trubek, vodja komunikacij pri Wizz Airu, je povedala: »Z veseljem pozdravljamo 160. letalo v naši floti, ki podpira našo ambiciozno strategijo, da do leta 2030 postanemo letalska družba s 500 Airbusovimi letali, hkrati pa dodatno utrjujemo naše trajnostne zaveze. Naša nenehno rastoča flota ultra-modernih, učinkovitih in trajnostnih letal nam bo omogočila, da bomo oskrbovali več potnikov v našem omrežju in jih odpeljali na nekatere najbolj vznemirljive destinacije, ki jih Evropa ponuja. “

Wizz Air je bil nominiran tudi za vodilno evropsko letalsko revijo 2022 (Europe’s Leading Inflight Magazine 2022) s strani World Travel Awards, a je nagrada pripadla družbi Lufthansa.