VSTOPITE V ČUDOVITI SVET EVROPSKE DIVJINE

Evropska divjina je habitat nekaterih najosupljivejših živalskih vrst; v očarljivi novi seriji kanala Viasat Nature preučujejo šest največjih, najredkejših in najhitrejših živali na celini. Serija Evropska divjina bo premierno predvajana v ponedeljek ob 19.00, in sicer od 6. februarja dalje. Vsaka epizoda nam predstavi eno žival ali živalsko družino, razkrije njihove izzive v spreminjajočem se svetu, vpliv podnebnih sprememb in način, na katerega branijo svoj habitat pred človeškim vplivom.

  

Serija predstavi vse od brkatega sera, največje evropske ptice roparice, do sivega tjulnja, največjega vodnega plenilca na celini. Ogledali si boste lahko tudi bizona, najtežjega evropskega kopenskega sesalca in pa losa, največjega predstavnika vrste jelenov. Spremljali bomo tudi nočnega lovca, risa, in rosomaha, medvedu podobno žival, ki s svojimi zobmi lahko pokonča celo losa.

Posebna snemalna tehnologija gledalca popelje blizu in osebno k naštetim živalskim protagonistom v njihovem naravnem okolju, tako da so njihove izkušnje in vsakodnevni izzivi popolnoma otipljivi. Kamere, namenjene snemanju divjih živali, posnamejo tudi posebne in nepričakovane trenutke; droni in helikopterji pa živali snemajo iz ptičje perspektive in jih tako ne motijo v njihovem edinstvenem habitatu.

V seriji nastopajo tudi znanstveniki in strokovnjaki, ki predstavijo bolj poglobljen kontekst živalskih vrst in jih povezujejo z drugimi živalskimi populacijami. Izbor živali gledalca popelje na raziskovanje edinstvenih območij in neokrnjenih pokrajin; živali prestopajo politične meje, saj se jih na svojih potovanjih ne zavedajo in nam prikažejo Evropo v vsej njeni raznolikosti. Serija Evropska Divjina nam osvetli tudi razloge za izumrtje nekaterih vrst in opozarja na živali, katerih življenjski prostor ogrožajo ljudje in podnebne spremembe; a nam razkrije tudi pozitivne vidike, kot je ponovna naselitev redkih vrst.

Ta kinematografski safari gledalce popelje naravnost v osrčje najlepših evropskih pokrajin in tako se lahko zaradi uporabe nekaterih najnaprednejših snemalnih tehnologij na svetu podajo na edinstveno potovanje z živalmi.

Serija Evropska divjina bo premierno predvajana na kanalu Viasat Nature, in sicer od ponedeljka, 6. februarja, ob 19.00.