VSI IMAMO V SEBI DELČEK GASTONA!

Gaston-Louis Vuitton, edinstven in sodoben lik z veseljem do življenja in učenja, stopi v središče pozornosti, da bi navdihnil novo kolekcijo nakita Louis Vuittonfine. Bil je ustvarjalec, zbiratelj in radovednež. Njegova duhovitost, šarm in oko za izume so oživljali igrive modele in izvirne ideje: tipografija, monogrami, knjige, umetnost, potovanja, kovčki ter igre in igrače so bile le nekatere od njegovih strasti – bilo jih je še veliko več. Eruditski mislec je utrl pot kolekciji, ki raziskuje njegovo vsestransko osebnost in slavi posameznika. Inovacije v tehnikah, materialih in mehanizmih gibanja predstavljajo njegovo sodobnost in svobodo. Gaston se je rodil v času velikih sprememb in izumov, kar je razumel – in zagotovo sprejel.

  

Drobni nakit Louis Vuitton je znan po svojem naprednem pristopu, sposobnosti biti malce drugačen, prefinjen. Francesca Amfitheatrof, umetniška direktorica za ure in nakit pri podjetju Louis Vuitton, je pri oblikovanju kolekcije ugotovila, da ima Gaston-Louis Vuitton veliko skupnega z današnjimi moškimi in ženskami, ki so občutljivi in odprti za svet okoli sebe. V treh poglavjih je predstavljenih 16 kosov in 2 mojstrovini, prstani, obeski, ogrlice, značke, gourmettes, zapestnice in uhani pa na sodobne nove načine vključujejo monogram in zgodbe izvora znamke same. Tehnologija laserskega rezanja prinaša izjemno natančnost Monograma, ki je tu uporabljena za svež in sodoben učinek. Motiv hišnega značilnega debla pa je postal njegova najmanjša različica, vendar v preoblikovanih oblikah, ki združujejo srebro in diamante. Med materiali sta rumeno in belo zlato, prvič pa je bil uporabljen tudi titan. Edinstvena kovina opredeljuje kolekcijo in omogoča predstavitev modrega titana Les Gastons Vuitton Bluetitton, globokega odtenka, ki ga je navdihnil džins. Les Gastons Vuitton je džins nakita, brez težav eleganten, vsestranski, tako kot Gaston sam. “Navsezadnje imamo vsi v sebi delček Gastona!”

Ustvarjalci

Gaston je bil znan po tem, da je s svojimi skicami in idejami, ki jih je imel veliko, napolnil marsikateri zvezek ali kos risalnega papirja. Med njimi so bili tudi predlogi za očarljive izložbe Louis Vuitton, ki jih je pogosto posodabljal. Bil je navdušen oblikovalec in izdelovalec, izumitelj in inovator, ki je redno prijavljal patente in avtorske pravice za izume in trgovska imena. Vse to pride do izraza v mehanskem prstanu in tehnično izdelanem oblikovalskem obesku, ki postaneta interaktivna kosa nakita, ki neposredno izkoriščata njegovo izumiteljsko žilico in plodne navade skiciranja. Kosi kažejo igrivo plat hiše in vabijo k neskončnim ponovnim izumom. Ključni za te kose so lasersko izrezani, natančni dizajni iz titana, izjemna funkcionalnost in interaktivnost ter udarna modra barva titana, preprosto Les Gastons Vuitton Blue.

Zbiratelji

Gaston je bil resen zbiratelj. Hranil je vse, od vabil na koktajl zabave do starinskih hotelskih nalepk, pa tudi umetnine in knjige, primere tipografije in kovčke – po pripovedovanju naj bi jih imel vsaj 175. Bil je zainteresiran, kulturen in radoveden, nenehno ga je zanimala preteklost, vendar je imel pred očmi prihodnost in kaj to pomeni za hišo Louis Vuitton. V tem poglavju to pomeni Gourmettes, ki idejo verige predelajo v nekaj trdnega in elegantnega, sodobnega. Etikete, ki jih je lahko nositi, so sodobne in vsebujejo simbole hišne kolekcije Monogram, opombo o identiteti in novo modro barvo titana. Ključni za te kose so laserski izrez, Monogrammotif in modra barva titana, navdihnjena z džinsom.

Radovedni

Gaston je imel odprt um in apetit za skoraj vse okoli njega, bil je bibliofil, navdušen vrtnar, ljubitelj predmetov in umetnosti, tipografije in monogramov ter še česa. Bil je fotograf in sodelavec. Rodil se je le nekaj let, preden se je dvignil Eifflov stolp, in bil star 20 let, ko je prvič vzletelo letalo težje od zraka. Bil je vrhunski popotnik – znano je, da se je skoraj rodil v kovčku, ki je postal ikona hiše. Tu je kovček na novo predstavljen v morda najmanjši različici doslej, kot čepek, zapestnica, ogrlica in obesek z natančnim graviranjem v najmanjših razmerjih, ki zahtevajo radovedno oko, ki ga vabijo predvsem diamanti. Ključ teh kosov so belo zlato in diamanti, sodobna dediščina in ponovno opredeljene ikonične oblike.

Vuitton Blue

Kolekcija drobnega nakita Les Gastons Vuitton predstavlja Les Gastons Vuitton Blue, edinstveno in inovativno novo barvo, ki je bila razvita z uporabo titana, ki se ponaša z lahkimi in močnimi lastnostmi hkrati. Odtenek je bil navdihnjen z modrim džinsom, ki je univerzalna stalnica kolekcije. “Ta kolekcija je kot par kavbojk,” pravi Francesca Amfitheatrof. “Vsak ima par kavbojk in bolj ko jih nosi, bolj jih ima rad.” Modra barva je poleg belega zlata in rumenega zlata svež in sodoben pogled na luksuzne izdelke. Skozi neponovljiv objektiv Gastona-Louisa Vuittona je ta kolekcija praznovanje oblikovalskih značilnosti, ki so globoko zakoreninjene v dediščini hiše Louis Vuitton, za novo generacijo.