VSE NAJBOLJŠE, GOSPOD HATTORI

Letos mineva 160 let od rojstva ustanovitelja podjetja Seiko Kintara Hattore, ki je podjetje ustanovil iz čistega dna. V spomin na tako pomembno priložnost, je največji japonski urar izdelal omejeno serijo Astron GPS Solar, namenjeno največjim ljubiteljem znamke.
  

Skoraj popolnoma črn časomer z elegantnimi zlatimi detajli je v glavnem izdelan iz titana in prevlečen s premazom odpornim na praske, zaradi česar je ura izjemno trpežna in lahka. Zlati poudarki so vidni ob indeksu 12. ure, na kazalcih ur in minut, pa tudi ob eni od treh podštevilčnic, ki se nahaja ob 6. uri. Če časomer obrnemo naokrog lahko vidimo, da je Seiko v celoti izkoristil ohišje ure v namen počastitve ustanovitelja, zaradi česar je viden logotip “S”, ki ga je ustanovitelj leta 1900 registriral z geslom: “Korak pred ostalimi.” Za delovanje ure skrbi GPS Solar Calibre 5X53 Dual-Time, ki se dvakrat na dan poveže z omrežjem GPS in uro prilagodi za večjo natančnost in zanesljivost. Čas lahko nastavite tudi samodejno s pritiskom na gumb, s katerim vnesete nov časovni pas.

Časomer bo na spletni strani seikowatches.com na voljo ta mesec, omejena kolekcija 2,500 kosov pa bo predvidoma ocenjena na 4000 €.