VRAŽJE RDEČA KOLEKCIJA

Kolekcija podpira Bang & Olufsenovo odličnost izdelave v aluminiju in slavi skupno strast obeh blagovnih znamk do elegance, moči in natančnosti s preoblikovanjem serije slušalk in zvočnikov, domačega zvočnika Beosound 2, slušalk Beoplay H95, slušalk Beoplay EX in prenosnega zvočnika Beosound Explore. Vse skupaj povezuje presenetljiv rdeč odtenek, ki ustvarja nezamenljivo povezavo s podpisom znamke Ferrari. “Zelo smo navdušeni nad tem sodelovanjem. Ko smo ga skupaj ustvarjali, je bilo čutiti močan občutek zgodovine,” pravi izvršni direktor podjetja Bang & Olufsen Kristian Teär. Ustanovitelji, Enzo Ferrari, Peter Bang in Svend Olufsen, so bili vizionarji, ki so z izzivanjem statusa quo na novo opredelili svoje panoge in delovanje. Njihova zapuščina se je prenašala skozi desetletja in še danes obe blagovni znamki potiska v nove višave. Teär o sodelovanju nadaljuje z besedami: “Kombinacija najboljše zmogljivosti v svojem razredu, elegantne estetike in skrbne izdelave je združila B&O in Ferrari pri ustvarjanju te kolekcije. Ta je povzdignjena z neprekosljivo dediščino obeh blagovnih znamk, zaradi česar je to sodelovanje nepozabno.” Obe blagovni znamki sta že več kot pol stoletja na vrhu inovacij. Bang & Olufsen oblikuje svetovno zvočno in vidno pokrajino že od leta 1925 iz Struerja na Danskem, Ferrari pa ruši avtomobilsko industrijo že od leta 1947 iz Maranella v Italiji.

  

Več kot 150 let inovacij obeh blagovnih znamk se je izoblikovalo v tem sodelovanju. Navdihuje ju superavtomobil. Zvok, ki ga je treba videti. Kolekcija je odmik od tradicionalnega pristopa podjetja Bang & Olufsen, pojasnjuje Christoffer Poulsen, višji podpredsednik za poslovni razvoj in strateška partnerstva pri podjetju Bang & Olufsen: “Naši klasični zvočniki naj bi se naravno vklapljali v domove ljudi, hkrati pa izstopali po svojem čudovitem dizajnu. Ta kolekcija je drugačna. To so izstopajoči kosi. Podobno kot superavtomobili se vidijo in slišijo povsod, kamor pridejo.” Beosound 2 zagotavlja 360-stopinjsko domačo zvočno izkušnjo, ki zapolni vsak prostor, v katerega je postavljen. Njegova zasnova je prilagodljiva, tako da omogoča postavitev na tla, mizo ali polico, zato ga je mogoče preprosto premikati iz sobe v sobo. Aktivni RoomSense in vgrajeni senzorji bližine lepoto zvočnika Beosound 2 združujejo s pametno tehnologijo, medtem ko visokokakovostni aluminijasti stožec, v katerem je nameščen zvočnik, zagotavlja brezhiben videz in izjemno zvočno akustiko. V kolekciji The Ferrari Collection je zvočnik Beosound 2 anodiziran v Bang & Olufsenovi tovarni 5 v Struerju, pri čemer je zasnova na novo oblikovana v rdeči barvi s Ferrarijevim podpisom. Aluminijasto ohišje je polirano, da se močno sveti, kar še poudari bogastvo rdečega odtenka. Pod rešetko se nahaja kultni Ferrarijev emblem, ki dopolnjuje to izdajo. Beoplay H95 so vodilne slušalke podjetja Bang & Olufsen, ki zagotavljajo najboljši zvok in inovacije v svojem razredu. Prilagojeni gonilniki iz titana zagotavljajo prodornejši zvok kot kdaj koli prej, prilagodljivo aktivno odpravljanje hrupa pa uporabnik lahko prilagodi tako, da preprosto obrne aluminijasti obroč ušesne blazinice. Slušalke Beoplay H95 so dokončane z mehkim jagnječjim usnjem in omogočajo 38 ur neprekinjenega poslušanja. Slušalke vključujejo Ferrarijev črni odtenek, ki je brezčasna klasika, z lasersko vrezanima logotipoma Bang & Olufsen in Ferrarijevem Prancing Horse, ki se ujemata. Pod ušesnimi čepki so rešetke zvočnikov iz titana anodizirane v bogatem rdečem odtenku, ki je bil posebej izbran za to sodelovanje. Beosound Explore je prenosni zvočnik, kot nalašč za uporabo na prostem. Beosound Explore ima stopnjo zaščite IP67, kar pomeni, da je popolnoma odporen na prah in vodo, zato ga lahko vzamete s seboj, kamor koli in kamor koli.

Z Bluetooth in hitrim seznanjanjem je glasba vedno oddaljena le en klik, z do 27 urami predvajanja pa zdrži ves dan. Zdaj je Beosound Explore opremljen s Ferrarijevim lasersko izrezljanim Prancing Horse in presenetljivo črno karabinko za vsako pustolovščino. Dvoslojno ohišje zvočnika je anodizirano v rdeči in črni barvi, tako da rešetka takoj izstopa iz temne notranjosti. Beoplay EX, najzmogljivejše prave brezžične slušalke Bang & Olufsen, se ponašajo z aktivnim odpravljanjem šumov, neprekosljivim zvokom in so opremljene z brezžičnim polnilnim ohišjem za do 20 ur poslušanja na poti. Šest mikrofonov in inteligentna tehnologija oblikovanja žarka pomenita, da lahko slušalke Beoplay EX enakovredno uporabljate za sprejemanje poslovnih klicev in poslušanje glasbe. Za kolekcijo Ferrari je na desnem ušesnem nastavku vtisnjen presenetljiv črn foliran logotip znaka Ferrari, ki se nahaja pod steklom, prelitim z ikonično rdečo barvo, ki je brušeno in polirano, da se zrcalno lesketa. Kolekcija Ferrari Collection je na voljo na spletni strani www.bang-olufsen.com, v izbranih trgovinah Bang & Olufsen in Ferrari ter na spletni strani www.store-ferrari.com.