VPOGLED V ŽIVLJENJE IN DELO VIRGILA ABLOHA

Meteorska kariera Virgila Abloga je zdaj na ogled v ICA Boston. Tretji del njegove razstave “Figures of Speech”, ki si ga je bilo prvič moč ogledati v Muzeju sodobne umetnosti v Chicagu in Visokem muzeju umetnosti v Atlanti, je zadnja ponovitev postavljena v poglobljen prostor, ki ga je zasnovalo arhitekturno podjetje OMA*AMO Rema Koolhaasa .

  

Obiskovalci bodo ob vstopu na prizorišče hitro opazili velikansko 5,5 metrsko zastavo z naslovom PSA (2019), ki vas bo pozvala, da “DVOMITE O VSEM – QUESTION EVERYTHING”. Sprehodite se lahko po petih namenskih prostorih, napolnjenih s 70 razstavljenimi umetninami, hkrati pa lahko poiščite ponovitev likovnih del albuma YEEZUS, grafičnega oblikovanja ter projektov v glasbi in pohištvu, ne manjka pa niti različnih modnih zbirk od Off-White ™ do njegovega umetniškega udejstvovanja pri Louis Vuitton‘s Menswear.

Meddisciplinarni kosi, ki so na ogled, kažejo, kako so Ablohovi interesi v različnih disciplinah, kot so glasba, visoka moda in superge, močno okrepili vsakega od teh sektorjev. Poleg tega se je Ablohova nekonvencionalna pot pokazala kot svetilnik navdiha za številne ustvarjalce, ki kljubujejo kategorizaciji.

Razstavo “Virgil Abloh: Figure of Speech” organizira Muzej sodobne umetnosti Chicago in je na ogled v ICA Boston do 26. septembra. Več informacij lahko najdete na KLIK.