VOLVO PIŠE PRIHODNOST Z ZLATIMI ČRKAMI

Prihodnost Volvo Cars je električna in novi Volvo C40 Recharge je najnovejša manifestacija skandinavske zavezanosti k prihodnosti brez emisij. Novi C40 Recharge uporabniku ponuja vse prednosti SUV-ja, vendar z nižjo in bolj elegantno zasnovo, hkrati pa temelji na platformi CMA in starejšem bratu XC40, prvem modelu Volvo v zgodovini, zasnovanem izključno na električni pogon.

  

To pa je šele začetek, saj si Volvo že do leta 2025 prizadeva, da bi 50 odstotkov znamkine svetovne prodaje sestavljali popolnoma električni avtomobili, preostanek pa hibridi. Do leta 2030 nato skandinavski velikan načrtuje, da bo vsak avtomobil, ki bo zapustil njihove prodajne salone, popolnoma električen.

»C40 Recharge predstavlja prihodnost Volva in kaže smer, v katero gremo,« je povedal Henrik Green, višji tehnološki direktor. »Je popolnoma električen, na spletu je na voljo s priročnim darilnim paketom, hkrati pa je na voljo za hitro dostavo. Nakup novega Volva še nikoli ni bil tako privlačen.

Če se pomaknemo še na vozilo samo, bomo najprej opazili zadnji del C40 Recharge, ki ponuja osupljiv dizajn, prilegajoč spodnji liniji strehe, medtem ko nova zasnova sprednjega dela predstavlja nov obraz električnih modelov Volvo in vključuje žaromete z najsodobnejšo tehnologijo pikslov. V notranjosti C40 Recharge strankam zagotavlja visok položaj sedenja, medtem ko je na voljo v vrsti barvnih in dekorativnih možnosti, edinstvenih za model. Je tudi prvi Volvo model, ki je popolnoma brez usnja. Tako kot prej omenjeni starejši brat XC40 Recharge pa je tudi C40 Recharge opremljen z enim najboljših informacijsko-razvedrilnih sistemov na trgu, ki so ga Volvovi inženirji razvili skupaj z Googlom in temelj na operacijskem sistemu Android. Kupcem ponuja vgrajene Googlove aplikacije in storitve, kot so Google Zemljevidi, Google Assistant in Trgovina Google Play. Ker pa to za zahtevne kupce še vedno ni dovolj, vam neomejeni podatki omogočajo vrhunsko povezljivost, hkrati pa bo C40 Recharge prejemal posodobitve programske opreme kar preko spleta. To pomeni, da se bo po zapustitvi tovarne še naprej konstantno izboljševal.

Pod pokrovom se skriva pogon, sestavljen iz dveh elektromotorjev, enim na sprednji in enim na zadnji osi, ki ju poganja 78 kWh baterija. Ta se lahko hitro napolni do 80 odstotkov v približno 40 minutah, ponuja pa predviden doseg okoli 420 km, ki naj bi se sčasoma izboljšal s posodobitvami programske opreme po zraku.

Glavna posebnost pa je najbrž ta, da bo popolnoma električni C40 Recharge na voljo samo na spletu. Za konec je v skladu z ambicijo zmanjšanja kompleksnosti v ponudbi modelov in osredotočenosti na privlačne vnaprej izbrane različice Volvo Cars drastično poenostavil ponudbo različic C40 Recharge.