VODENJE PODJETJA JE KOT NOGOMETNA TEKMA

Oliver Blume in Lutz Meschke sta menedžerja s strastjo do športa, ki vodita Porsche v skladu z istimi načeli, kot bi to počela z vrhunsko športno ekipo. Pravita, da je to pravi model za uspeh. Pa je res?

  

Gospod Blume, gospod Meschke, oba sta velika ljubitelja športa. Kateri je bil po vašem mnenju največji in najbolj razburljiv športni dogodek doslej?

Oliver Blume: Definitivno zmaga Nemčije na svetovnem prvenstvu leta 2014. Gledanje nemške reprezentance, ki je v premagala Francijo, Brazilijo in nato Argentino, je bilo čisto vznemirjenje. Fantastičen ekipni trud. Vsi igralci so verjeli v zmago na svetovnem prvenstvu in dali vse od sebe na igrišču.

Lutz Meschke: Ne bi se mogel bolj strinjati. Tudi zame je bil to zelo čustven dogodek, še posebej, ker sem si pred tem v Braziliji ogledal dve tekmi, skupinsko tekmo Nemčije proti Gani in tekmo Hrvaške proti Mehiki. Res je edinstvena izkušnja sedeti na stadionu in na lastni koži občutiti, kako lahko nogomet združuje ljudi. Moja najbolj srce parajoča izkušnja je bil finale evropskega pokala 1976/77, kjer je Borussia Mönchengladbach izjemno nesrečno izgubila z 1:3 proti Liverpoolu. Takrat sem imel 11 let in sem bil velik oboževalec Borussie; tistega leta so v sedemdesetih že petič postali nemški prvaki. To je bila neverjetna ekipa in njihova igra v napadu je bila legendarna. Ob dobrih dnevih so lahko svoje nasprotnike preprosto razmontirali.

Nemški reprezentanci bi ta lakota po golih v Katarju lahko koristila.

Lutz Meschke: Da. In ekipa mora biti sposobna sprejeti nekaj kritike, saj je na tej ravni tanka črta med uspehom in neuspehom. Na tako pomembnem turnirju bi morali biti popolnoma osredotočeni na športni uspeh, nebi se smeli pustiti motiti. Tako kot je uspelo Hrvatom in Maročanom. Kljub temu, da so imeli na voljo precej manj sredstev, jim je z ekipno igro in prikazovanjem več nemških kvalitet kot so to storili Nemci uspelo priti še dlje.

Oliver Blume: Naši ekipi je vsaj po zmagi proti Kostariki uspelo zapustiti igrišče z dvignjenimi glavami. Pomembno je tudi, da so se po uvodni tekmi borili proti Španiji in skušali prevzeti pobudo. Navsezadnje je ključnega pomena, da ste samozavestni in verjamete v svoje prednosti kot ekipa. Kot izkušen igralec moraš biti zgled in potegniti s seboj tudi mlajše. Trdno sem prepričan, da to velja tako v nogometu kot v podjetju.

Na svetovnem prvenstvu nikoli ne moreš vnaprej vedeti, ali boš zmagal, pa naj bo tvoja priprava še tako intenzivna in popolna. V karieri direktorja je IPO nekoliko podoben svetovnemu prvenstvu, vendar z eno ključno razliko, pri prvem moraš biti uspešen. Kako načrtujete tovrsten dogodek, da vse poteka popolno?

Oliver Blume: Poglobljena interna priprava je ključna za uspeh. Nato je ključnega pomena tudo to, da so vključeni pravi zunanji partnerji. Zgodba o delnicah, dan kapitalskih trgov in pogovori z vlagatelji morajo biti 100-odstotno pravilni. Gre za pripovedovanje prave tržne zgodbe — zgodbe, ki je dosledna, koherentna in je dolgoročno usmerjena. Začne se precej pred samim IPO in ponuja razburljivo dolgoročno perspektivo.

Lutz Meschke: V našem primeru ni šlo samo za vodstvo skupine Volkswagen kot prodajalca, ampak tudi za različne delničarje skupine VW — to je družinske lastnike, Qatar Investment Authority, deželo Spodnjo Saško in predstavnike delavcev — ki so morali v veliki večini stati za situacijo trojne zmage, trajnostni in dobičkonosno rastjo Porscheja s privlačnimi dividendami. In ja, vsem nam je uspelo približati naš način razmišljanja.

Porsche je podjetje, ki mora vedno zmagovati. Kako pomembno je obvladovanje pritiska?

Oliver Blume: Izmenjava je zbližala vse v izvršnem odboru. Vemo, da lahko računamo drug na drugega. In enako velja za vsakega posameznega člana naše vrhunske ekipe tukaj pri Porscheju. To je tisto, kar nam je omogočilo doseči trenutno raven uspešnosti. Ta timska prizadevanja so naredila Porsche močno podjetje, kakršno je danes: agilno in visoko dobičkonosno, trajnostno ter takšno, ki se ponaša s portfeljem izdelkov z raznolikostjo, ki ji ni para v segmentu luksuznih avtomobilov.

Lutz Meschke: Popolna organizacija s pravimi prioritetami je še en ključni dejavnik. Vsak vodstveni delavec mora biti sposoben delegirati, hkrati pa ohraniti močan čut za konstruktivno sodelovanje, podprto z medsebojnim spoštovanjem. Navsezadnje je kakovost ekipe tista, ki ti omogoča spanje ponoči. Naloga višjih vodstvenih delavcev je, da sestavijo in oblikujejo ekipo.

Nogomet in korporativno upravljanje imata nekaj skupnih stvari. Ali se lekcije iz športnega stadiona lahko uporabijo v poslovnem svetu?

Oliver Blume: Da. Mnoge od njih, pravzaprav. Navsezadnje je uspeh rezultat timskega dela. Možno je doseči velike stvari, če vsi držimo skupaj in se borimo za isti cilj. Kot v nogometu, kjer je treba prave igralce razporediti na prave položaje. Tako kot nogometni menedžer mora višji vodstveni delavec posredovati sistem, taktiko in pravi timski duh. To pomeni, da morajo vodstvene položaje zasedati voditelji, ki poosebljajo odgovornost in gradijo zaupanje. Kot izvršni odbor moramo verodostojno posredovati vizijo za osvojitev naslova — vizijo, za katero so vsi pripravljeni narediti še več.

Lutz Meschke: V tednih in mesecih pred uvrstitvijo na borzo 29. septembra so bili jasno vodstvo, močno timsko delo in pristen borbeni duh pomembnejši kot kdaj koli prej. Napetost je bila velika; ekipa je občasno presegla samo sebe. Z Oliverjem sva govorila z vsemi možnimi vlagatelji in se borila do zadnje minute pred IPO. Lansiranje na Frankfurtski borzi je zaznamovalo zgodovinski dan, PorscheAG se je spet pojavil na borzi. Merjeno s tržno kapitalizacijo je bil to največji IPO doslej v Evropi. Uresničili smo ene naših najbolj cenjenih sanj. In zahvaljujoč neodvisnosti, ki smo jo pridobili z IPO, smo v močnejšem položaju kot kdaj koli prej. Ta uspeh kuje vezi. Izvršni odbor stoji z ramo ob rami in vemo, da nam ekipa stoji za hrbtom.

Mnogi si prizadevajo za osvojitev naslova, a le redki so uspešni. V kolikšni meri je mogoče načrtovati naslove in vodstvene dosežke?

Oliver Blume: Trdno verjamem, da je uspeh mogoče načrtovati. Voden po istem prepričanju in pametnem načrtu, je nogometni trener Ralf Rangnick. Dve ekipi — Hoffenheim in Leipzig — je popeljal iz regionalnih lig v Bundesligo, najvišjo ligo, slednjega pa celo popeljal v ligo prvakov. Podvig je tako poseben, ker je uspeh napovedal vnaprej. Prav tako v avtomobilski industriji ni naključij. Načrtovali smo trajnostni uspeh Porscheja. Smo strategi in izvajalci. Ključni dejavnik je razmišljati v smislu priložnosti. Spremembo vidimo kot priložnost. Naprej jo izvajami proaktivno in načrtno, saj temelji na jasni strategiji in ambicioznih ciljih. In tako kot v športu si prizadevamo graditi na uspehih in se učiti iz porazov, pri čemer imata hitrost in osredotočenost ključno vlogo. Potrebujete tudi pogum, da naredite pravo stvar - in to storite odločno. Vzemimo na primer trenutek, ko smo se odločili razviti Taycana, s čimer smo poslali signal, da napredujemo s prvim popolnoma električnim športnim avtomobilom Porsche. Leta 2015 smo bili na področju električnih vozil pred vsemi — in nenehna velika količina naročil za Taycan dokazuje, da smo imeli prav.

Lutz Meschke: Preprosto moraš znati prepoznati odločilne trenutke ali, če se držimo nogometne metafore, realizirati enajstmetrovke v ključnih trenutkih. Taycan je utrl pot. Enako velja za stakebuilding, partnerstvo z Rimcem in ustanovitev skupnega podjetja Bugatti Rimac, v katerem imamo 45-odstotni delež. Z našim večinskim deležem v skupini Cellforce pa bomo izdelovali visokozmogljive baterije. Odločno stopamo po poti elektrifikacije, gradimo tehnološko vodilni položaj s široko bazo. Prav tako menimo, da so eFuels učinkovita dopolnilna rešitev, saj omogočajo motorjem z notranjim zgorevanjem, da delujejo na skoraj ogljično nevtralen način. V Haru Oni v južnem Čilu smo pred kratkim skupaj s partnerji odprli pilotni obrat. Odkrivanje novih temeljev zahteva pogum — in ni brez tveganj. Toda pogum je edini način za zmago.

Taycan in prehod na električna vozila sta bila kot “osvojitev naslova”, in enako lahko rečemo za IPO. Toda osvojiti Ligo prvakov je eno, braniti jo znova in znova pa nekaj povsem drugega. Je Porsche enakovreden Real Madridu, edinemu klubu, ki mu je to uspelo?

Oliver Blume: Tu sta dve ključni točki: prvič, moramo biti sposobni razviti naš sistem. Rad rečem, da je bil Porsche vedno Porsche, kljub temu, da se je nenehno razvijal. Drugič, zagotoviti moramo, da igralci v naši ekipi ostanejo lačni tudi po osvojenih naslovih. Strast, pionirski duh in inovativna odličnost so tisto, kar šteje. S tem v mislih ima Porsche res potencial, da bo postal kot Real Madrid.

Lutz Meschke: Naš cilj je ostati korak pred trgom. Neodvisnost, pridobljena z IPO, nam na primer omogoča, da uporabimo še eno novo taktiko in krepimo svoj položaj na ključnih področjih programske in baterijske tehnologije. Naš cilj je, da bo več kot 80 odstotkov naših novih športnih avtomobilov, prodanih leta 2030, popolnoma električnih. Nosili bodo tudi DNK Porscheja, to je, da bodo izjemno športni, hkrati pa bodo ponujali vrhunsko zmogljivost in izjemno moč polnjenja. Naši popolnoma električni športni avtomobili bodo utelešali novo vizijo prihodnosti.

Slišimo pa tudi, da ljudje pravijo, da »nikoli ne spreminjaj zmagovalne ekipe« — spremembe uspešnih ekip je treba izvesti previdno, da ne ogroziš uspeha.

Oliver Blume: Neodvisnost, pridobljena z IPO, pa ne pomeni, da Porsche obrača hrbet skupini Volkswagen. Zaradi pogodbeno urejene ločitve med podjetji bodo ohranjene sinergije znotraj skupine. Še naprej bomo uporabljali iste nabavne količine, komponente, tehnologijo in tovarne. Torej, čeprav smo jasno pozicionirani znotraj luksuznega segmenta, bomo še naprej izkoriščali ekonomijo obsega. Zahvaljujoč tej izjemni postavitvi je naša obramba — če nadaljujemo z nogometno analogijo — trdna. Nato lahko dosegamo cilje s privlačnimi in luksuznimi izdelki, ki uresničujejo sanje naših strank.

Lutz Meschke: In za dokončanje nogometne analogije, popolnoma sinhroniziran izvršni odbor podaja žogo naprej. Zelo uživamo v spodbujanju mladih talentov. V zadnjih letih smo razvili približno polovico naših najvišjih vodstvenih kadrov z drugih položajev; v nekaterih primerih smo promovirali nadarjene Porschejeve mlade, v drugih primerih pa zaposlili osebje zunaj podjetja. V prihodnosti se bo Sajjad Khan pridružil izvršnemu odboru od zunaj in prevzel krmilo divizije Car-IT. Vedno gre za sestavljanje prave ekipe. Lahko pa jasno trdimo, da je vodstvena ekipa večinoma vzpostavljena že več let in predstavlja uspešno jedro, skupaj s številnimi odličnimi izvajalci na nižji ravni.