VIVO URADNO TUDI PRI NAS!

vivo, peti največji prodajalec pametnih telefonov na svetu, je uradno napovedal svoj vstop na slovenski trg. Blagovna znamka vivo je trenutno prisotna na več kot šestdesetih trgih po vsem svetu, kjer si je pridobila zaupanje več kot štiristo milijonov kupcev. Čeprav je znana po tem, da se mnogo bolj usmerja na spoznanja in dejanske potrebe uporabnikov kot na uveljavljanje inovacij zaradi samih inovacij, je pred kratkim predstavila nekaj novosti v industriji pametnih telefonov, denimo čitalnik prstnih odtisov v zaslonu ali stabilizirano gimbalno kamero.

  

»Veseli nas, da lahko  rečemo ‘Živjo’ medijem in uporabnikom pametnih telefonov v Sloveniji ter uradno predstavimo sebe in svojstven pristop ‘vivo’. Od našega prvega pozdrava ‘Živjo, Evropa’ oktobra 2020 smo se vztrajno širili. Danes smo prisotni na 19. evropskih trgih, pametne telefone vivo pa so toplo sprejeli tako končni potrošniki kot poslovni partnerji. Zelo se veselimo novih prijateljstev na slovenskem trgu, saj nas pri rasti še naprej vodi naša filozofija, da delamo prave stvari na pravi način,« je poudaril direktor prodaje v regionalnem predstavništvu družbe vivo, Dušan Kuzmanović.

“Rastemo korak za korakom in ne ubiramo bližnjic”

Podjetje vivo je ponosno na svoje postopno vstopanje na trge. Ta pristop, ki ga podpira več kot desetletje izkušenj s prodajo pametnih telefonov, se je izkazal za pravo pot, saj je podjetje vodilno na več azijsko-pacifiških trgih, vključno z domačim kitajskim trgom. Ekipa vivo poudarja, da tega ne bi dosegli brez nenehnega posvečanja pozornosti potrebam uporabnikov ter močnega osredotočanja na raziskave in razvoj. S strogim nadzorom kakovosti v celotnem proizvodnem procesu v sedmih lastnih proizvodnih obratih in ob dejstvu, da več kot tri četrtine zaposlenih opravlja delo, povezano z raziskavami in razvojem, si je podjetje vivo pridobilo zaupanje več kot štiristo milijonov uporabnikov na več kot šestdesetih trgih po vsem svetu. V zadnjih dveh letih, od začetka prodaje v Evropi, se je ekipi vivo na evropskih trgih pridružilo več kot dvesto lokalnih strokovnjakov, ki jim podporo zagotavlja več kot devetdeset zaposlenih osemnajstih narodnosti na evropskem sedežu podjetja v Düsseldorfu v Nemčiji. Podjetje veliko vlaga v ključna športna partnerstva, kot so svetovno prvenstvo FIFA, ki bo letos v Katarju, nogometno prvenstvo UEFA EURO, ki je lani potekalo po vsej Evropi, in partnerstvo 2024 v Nemčiji. Podpira tudi priljubljene lokalne športne panoge, denimo e-Sports s TIM eSerie A, žensko odbojkarsko ligo v Italiji, nogometno ligo LaLiga v Španiji in poljsko zvezo za smučarske skoke. Podjetje skrbi, da so pametni telefoni vivo na voljo vsem, zato na vseh trgih vztrajno širi nabor ključnih trgovcev in telekomunikacijskih operaterjev, s čimer je doseglo pokritost več kot 60 odstotkov vseh trgovin v državah, kjer je blagovna znamka prisotna.

Ker se zaveda zahtev in preferenc potrošnikov v Sloveniji, je podjetje vivo napovedalo prvo partnerstvo z Big Bangom, katerega cilj je zagotoviti, da bodo potrošniki lahko našli, preizkusili in izbrali pametni telefon vivo, ki ustreza njihovim potrebam in pričakovanjem.

Serija vivo Y: klikni in se poigraj (Snap and Play)

vivo na slovenski trg vstopa z zelo zmogljivo družino pametnih telefonov serije Y. Za vsakogar se najde pravi pametni telefon serije vivo Y: v naboru so pametni telefoni, primerni za tiste, ki kupujejo svoj prvi telefon, pa tudi pametni telefoni srednjega razreda za tiste, ki želijo uravnotežen nabor funkcij naprave z neprekosljivim razmerjem med ceno in kakovostjo. Podjetje vivo se usmerja na pomoč uporabnikom pri ustvarjanju popolnega posnetka s pametnimi telefoni, pri katerih je fotoaparat vedno na prvem mestu. Zaveza zagotoviti popolni posnetek se nadaljuje z modelom vivo Y76 5G, ki se ponaša z glavno kamero s 50 milijoni slikovnih pik, ki je del sistema trojne zadnje kamere. Ta model združuje procesorsko moč in intuitivne programske funkcije, potrebne za vsakodnevno zagotavljanje odličnih rezultatov in spodbujanje ustvarjalnosti uporabnikov. Na sprednji strani ima prednjo kamero s 16 milijoni slikovnih slik (HD). Za jasne in živahne nočne fotografije ima Y76 5G supernočni način (Super Night Shift 2.0), medtem ko funkcija za zabavne posnetke (Fun Shot) ponuja nova načina za lep obraz (Face Beauty) in portret na več načinov (Multi-style), kar zagotavlja široko paleto možnosti za ustvarjalnost. Za ostro in izjemno stabilno snemanje videoposnetkov poskrbita EIS in očesni avtofokus (Eye Autofocus). Da pa bi Y76 5G zlahka zdržal ves dan, je opremljen s 4100-miliampersko baterijo s tehnologijo vivo FlashCharge 44 W.

V seriji Y je vivo predstavil še modele Y33s, Y21s in Y21. Vsi telefoni imajo enake ključne funkcije in vsi izpolnjujejo enako visoke standarde: baterija s 5000 mAh v kombinaciji z zanesljivo tehnologijo za hitro polnjenje (vivo Fast Charge) zagotavlja neomejeno delovanje vsak dan, imajo pa še najnovejši operacijski sistem Android 12, podporo za dve SIM-kartici, stranski senzor prstnih odtisov in tanko, 8-milimetrsko ohišje z zaželeno, sijajno polirano površino. Telefon vivo Y33s se ponaša z glavno kamero s 50 milijoni slikovnih pik kot delom trojne zadnje kamere, ki uporabniku zagotavlja pravi nabor za zajemanje fotografij. Opremljen je s kamero Super Macro, ki zagotavlja dodatno jasnost pri fotografiranju od blizu. Tudi pri tem modelu je podjetje vivo poskrbelo, da se zmogljivost ujema z obljubo o ustvarjanju popolnega posnetka (Perfect Shot): procesor z 8 GB RAM, ki ga poganja MediaTek Helio G80 SOC, zagotavlja, da vse aplikacije delujejo brez prekinitev, slike pa so hitro obdelane. V višjem razredu serije Y21s vivo ponuja pametne fotografske in video zmogljivosti, denimo pri modelu serije Y33s, za katerega je značilen sistem treh kamer z zmogljivo glavno kamero z ločljivostjo 50 milijonov slikovnih pik. Vključuje tudi funkcije pametne kamere, ki uporabniku pomagajo zajeti popoln posnetek v skoraj vsaki situaciji. Te vključujejo nočni način za prednji in zadnji objektiv, časovni posnetek (Time Lapse) in možnost počasnega posnetka s 120 sličicami na sekundo (fps). Čipovski nabor MediaTek Helio G80 vključuje par zmogljivih procesorjev ARM Cortex-A75, ki lahko delujejo s frekvenco do 2 GHz. Pametni telefon vivo Y21 je namenjen uporabnikom, ki svojih pametnih telefonov pri vsakodnevni uporabi ne nameravajo potiskati do skrajnih meja. Y21 je privlačna alternativa, ki s procesorjem MediaTek Helio P35 SoC predstavlja najboljše mogoče razmerje med ceno in zmogljivostjo. Z najnovejšim operacijskim sistemom vivo Funtouch OS je na voljo sistem Multi-Turbo 5.0, ki izboljša podatkovno povezavo, hitrost sistemskega procesorja in varčevanje z energijo ter ponuja posodobljen igralni način za odlično izkušnjo mobilnega igranja iger.