VIVO IN ZEISS PIŠETA PRIHODNOST

vivo z novim X80 Pro vzbuja pozornost v svetu paradnih pametnih telefonov. Medtem ko je velik del pohvale zasluženo posvečen sistemu kamer, ki ga je vivo razvil v sodelovanju s podjetjem ZEISS, vsakodnevna uporaba telefona X80 Pro razkriva številne izboljšave in pametne funkcije, ki pomagajo zagotoviti prepričljivo vsestransko izkušnjo. In splača se pogledati onstran znanih glavnih funkcij, saj X80 Pro skriva nekaj draguljev, ki prispevajo k učinkovitejši vsakodnevni uporabi.

  

  • Ustvarjajte samozavestno – teleprompter   

Kadar snemate video, kot na primer vlog, zlahka pozabite, kaj morate povedati. X80 Pro ima pametno rešitev – teleprompter, integriran v video funkcijo za sprednjo in zadnjo kamero. Omogoča dodajanje opornih točk ali celotnega scenarija z do 6000 znaki besedila. To prilagodljivo orodje omogoča preprosto prilagajanje položaja in velikosti okna teleprompterja, velikosti besedila in hitrosti pojavljanja besedila, tako da lahko snemate posnetke in govorite samozavestno.

Preizkusite: Ko začnete snemati video, lahko funkcijo vključite s klikom na nastavitve – Teleprompter v zgornjem desnem kotu. Dodajte svoje oporne točke ali celoten scenarij in začnite snemati enega svojih najboljših videov doslej.

  • Popolna slika: brezhibno ustvarjanje z razširjenimi vgrajenimi funkcijami  

Včasih potrebujete le hiter popravek ali urejanje, da bo posneta fotografija popolna, ali pa ste posneli skoraj popolno fotografijo in potrebujete le manjšo prilagoditev. Morda želite prilagoditi ozadje fotografije, na primer odstraniti ljudi, ki so se na sliki pojavili po naključju, ali spremeniti polno plažo v popolnoma samoten raj. To lahko priročno uredite s funkcijo brisanja (Erase), ki je neposredno integrirana v fotoalbum. Tako se funkcije, ki so integrirane v aplikacijo Album, že približujejo obsegu plačljivih aplikacij.

Preizkusite: Odprite aplikacijo Album, izberite sliko in poiščite gumb Uredi na dnu zaslona. To omogoča hiter in intuitiven vstop v način urejanja. Podrsajte desno, da preizkusite funkcijo brisanja, nato pa podrsajte čez mesta na sliki, ki jih želite izbrisati.

  • Samodejni popravek perspektive 

Popačenje perspektive je pravi izziv pri fotografiranju zgradb, saj lahko kakršen koli nagib fotoaparata povzroči navpične črte, ki se nagibajo navznoter – izkrivljen učinek, zaradi katerega je videti, kot da se zgradbe prevračajo. Profesionalni fotografi vedo, kako popraviti perspektivo, X80 Pro pa,s samodejno korekcijo perspektive (APC) to olajša vsakomur, saj omogoča, da popolnoma ravno fotografijo posnamete z enim klikom. Funkcija APC za popravljanje fotografij uporablja žiroskop, ki je vgrajen v telefon in podpira super širokokotno kamero (0,6 x) ter standardno glavno kamero (1 x) v načinu Pro.

Preizkusite: Kadar fotografirate zgradbo, uporabite način Pro in s klikom na ikono zgoraj desno omogočite samodejno popravljanje perspektive. Kako dobro ta funkcija deluje, spoznate tako, da isti posnetek naredite brez te nastavitve.

  • Prevzemite infrardeči nadzor nad svojim digitalnim ekosistemom  

X80 Pro ima kot idealen spremljevalec sodobnega življenja infrardeči oddajnik na vrhu okvirja, ki z uporabo že naložene aplikacije vivo Smart Remote omogoča upravljanje drugih naprav. X80 Pro lahko na daljavo upravlja dvanajst vrst izdelkov iz široke palete blagovnih znamk, vključno s klimatskimi napravami, TV-vmesnikom, televizorjem, medijskim predvajalnikom, projektorjem, ventilatorjem, čistilnikom zraka, grelnikom vode, kamero itd. Povprečno gospodinjstvo že ima več daljinskih upravljalnikov, ki jih je pogosto nemogoče najti. X80 ima vgrajeno funkcijo, ki konča iskanje.

Preizkusite: Upravljajte vse naprave z eno aplikacijo – aplikacija vivo Smart Remote je že naložena na X80 Pro ter omogoča nastavitev in uporabo vgrajenega upravljalnika IR-blaster.

  • Zajemite gibanje kot profesionalec – premikanje kamere  

X80 Pro ponuja še eno profesionalno tehniko fotografiranja: s funkcijo premikanja kamere čudovito posnema priljubljeno, a zapleteno tehniko za fotografiranje hitro premikajočih se predmetov, primer v športu. To običajno vključuje premikanje kamere med osvetlitvijo, da sledi gibanju subjekta in tako ustvari dinamičen učinek z jasnim motivom na linearno zamegljenem ozadju. S 50-milimetrsko kardansko portretno kamero X80 Pro lahko zdaj posnamete osupljive športne portretne slike z jasnim motivom in ozadjem, upodobljenim z linearno zameglitvijo gibanja. Kako to deluje? X80 Pro združuje tehnologijo sledenja portretnega gibanja, tehnologijo segmentacije ozadja človeka in inteligentno tehnologijo ozadja bokeh. Rezultat so izjemne slike, ki izražajo hitrost, gibanje in čustva!

Preizkusite: Pri fotografiranju premikajočih se predmetov, kot so avtomobili ali tekači, preizkusite premikanje kamere. Izberite portretni način in vklopite funkcijo tako, da izberete nastavitve sloga – premikanje kamere. Med fotografiranjem premaknite kamero, da motiv ostane v kadru, X80 Pro pa bo ohranil motiv izostren s hladno zameglitvijo gibanja v ozadju.

  • Prefinjeno shranjevanje, ki je hitro in zanesljivo 

Pod pokrovom X80 Pro se skriva še en dragulj – napredek pri shranjevanju, ki povečuje njegovo hitrost in zanesljivost. UFS Deep Defragmentation 2.0, ki ga je razvil vivo, temelji na načelu podatkovne inteligence in klasificiranega shranjevanja. Odvisno od tega, kako pogosto se podatki uporabljajo, se podatki, ki so nagnjeni k fragmentaciji, shranijo ločeno, da se zmanjša možnost selitve.

Prednosti za uporabnika: Testiranje podjetja vivo kaže, da globoka defragmentacija zmanjša možnost resne razdrobljenosti za 25 %, medtem ko je neučinkovitost shranjevanja, ki jo povzroči razdrobljenost, močno zmanjšana. To pomaga optimizirati življenjsko dobo pomnilnika, obenem pa poveča hitrost uporabniške izkušnje. Interno testiranje je pokazalo, da zmanjšana razdrobljenost tudi po dolgotrajni uporabi pomaga zagotoviti hitro uporabniško izkušnjo: na primer hitrost kopiranja datotek 4 GB je mogoče povečati za 74,1 %, hitrost namestitve velikih iger pa za do 23,1 %.[1] To je prednost, ki je ni mogoče opaziti, a jo bodo uporabniki cenili.

  • Izboljšan haptični odziv

Vse se začne pri občutku: haptična izkušnja je izboljšana z izboljšanim linearnim motorjem X-Axis, ki skrajša čas začetka in zaustavitve vibriranja za 20 %, tako da se hitreje odzove na vsak ukaz. Vsako vibriranje je jasno, močno in tudi tišje, saj se je hrup tresljajev zmanjšal za 20 %.[2] Podjetje vivo je razvilo tudi tresljaje po meri za več kot 200 scenarijev, tako da je vsak dotik – ne glede na to, ali tipkate ali igrate – bolj izpopolnjen in zadovoljujoča izkušnja.

Preizkusite: Med vsakodnevno uporabo bodite pozorni na široko paleto tipnih občutkov in načine, kako ti subtilno podpirajo vašo dejavnost na zaslonu in zagotavljajo potrditev vsakega vnosa. Zagotavljanje tako prijetnega občutka v roki razkriva pozornost, ki jo podjetje vivo namenja podrobnostim in inženiringu, ki vodi dlje od najnovejšega paradnega modela.