VIVO IN REKORDNE HITROSTI

Podjetje vivo je s predstavitvijo prvega komercialnega ultra hitrega polnjenja na svetu z močjo 200 vatov utrdilo svojo vodilno vlogo v tehnologiji bliskovitega polnjenja. Z baterijo naslednje generacije in tehnologijo bliskovnega polnjenja, ki v samo desetih minutah* napolni baterijo s skoraj prazne na 100 %, vivo spreminja paradigmo pametnih telefonov. Uporabniki ne rabijo več razmišljati o polnjenju baterij pametnih telefonov čez noč – zdaj bodo njihovi telefoni pripravljeni za uporabo v času, ki ga potrebujejo, da hitro skočijo pod tuš. Ultra-hitro polnjenje z močjo 200 vatov, ki združuje številne inovacije v tehnologiji baterij in polnjenja, so prvič predstavili z lansiranjem novega igralnega pametnega telefona iQOO 10 Pro za azijsko-pacifiške trge.

  

Prvo komercialno ultra-hitro polnjenje z močjo 200 vatov na svetu

S skoraj podvojeno hitrostjo polnjenja v eni sami generaciji pametnih telefonov vivo predstavlja nadaljnji mejnik na svoji poti inovacij. Podjetje še naprej prinaša novo razmišljanje za zadovoljitev potreb uporabnikov: leta 2020 je vivo predstavil prvo komercialno ultra-hitro bliskovito polnjenje z močjo 120 vatov z lansiranjem pametnega telefona iQOO 5 Pro. Z novim iQOO 10 Pro, ki predstavlja prvo komercialno tehnologijo ultra hitrega bliskovitega polnjena na svetu z močjo 200 vatov, pa je dodatno dvignil lestvico.

Deset inovacij za še hitrejše polnjenje

Izboljšave zajemajo deset večjih inovacij pri bateriji in polnjenju, ki so zasnovane za hitrejše, varno in stabilno polnjenje ter zagotavljajo trajno odlično delovanje baterije. Inovacije vključujejo novo ultra-tanko ploščo baterije, nov baterijski elektrolit, čip za polnjenje s trosmerno polnilno črpalko, nov baterijski separator in novo shemo sestavljanja. Zaščitni elementi vključujejo uporabo novega toplotno prevodnega gela, novo zaščitno vezje in lastno razviti algoritem za zdravje baterije, ki skupaj zagotavljajo ohranjanje zmogljivosti nad 80 % tudi po 1600 ciklih polnjenja. Vse to dopolnjuje novi miniaturni polnilnik in 1,5-metrski kabel za polnjenje, kar omogoča iQOO 10 Pro, da preseže celo stroge standarde za zmogljivost baterije v avtomobilski industriji.

Odlične zmogljivosti mobilnega igranja  

Vivo iQOO 10 Pro, ki je na voljo le v azijsko-pacifiški regiji, je flagship pametni telefon za mobilne igre. Vsebuje mnogo izjemnih tehnologij nedavno predstavljenega pametnega telefona X80 Pro: novo mobilno platformo Snapdragon Plus 8 Gen 1, slikovni čip V1+ podjetja vivo, imerzivni zaslon 2K HDR10+ za imerzivno igranje iger, kot tudi sistem kamere s kardansko stabilizacijo.

Estetiko igranja iger dopolnjujeta dve barvni različici telefona – klasična črna iQOO in značilna različica BMW Motorsport, ki združuje emajlirano steklo, ogljikova vlakna in umetno usnje za mehko teksturo na dotik. iQOO 10 Pro poganja nov operacijski sistem podjetja vivo OriginOS Ocean, ki temelji na sistemu Android 12.

*Opomba: Podatki o polnjenju so pridobljeni iz laboratorija za testiranje podjetja vivo. Testno okolje je imelo temperaturo sobe in mobilnih telefonov 25 ℃ ± 1 ℃. Test je vključeval telefone z 1-odstotno napolnjenostjo baterije, z izklopljenimi vsemi storitvami in funkcijami mobilnega telefona, razen telefonskih klicev. Dejanski podatki se lahko razlikujejo zaradi različnih testnih okolij, različnih scenarijev polnjenja, različnih začetnih temperatur polnjenja mobilnih telefonov in/ali dolgotrajne izgube zmogljivosti baterije in splošne obrabe.