VESELJE, DINAMIKA, UČINKOVITOST

Popolnoma nova ŠKODA OCTAVIA RS iV je dobila hibridni priključni pogonski sklop, ki ga poganjata 1.4 TSI in 85 kW električni motor. Rezultat je sistemska moč 180 kW (245 konjskih moči), kar je najvišja izhodiščna vrednost za RS modele doslej. Zahvaljujoč elektrificiranemu pogonskemu sistemu se lahko ljubitelji avtomobilov veselijo še večje dinamike s strani modela RS.
  

Svetleč črni motiv, ki oplemeniti okenske okvirje, zadnja ogledala in udarna, aerodinamično oblikovana kolesa z do 19-palčnimi diski, se razprostira do bočnega profila avtomobila. Zadaj najdemo še značilen spojler, omembe vredni pa so še odbijač s črnimi aerodinamičnimi elementi na straneh in difuzor spodaj.

Ni treba posebej poudarjati, da je novi OCTAVIA RS iV tako praktičen kot športen, o tem pa nazorno govori tudi notranjost vozila. “Najbolj očitni atribut notranjosti so športni sedeži z diamantnim vzorcem in emblemom RS,” poudarja Kateřina Vránová iz oddelka Color & Trim. Sedeži so lahko v celoti izdelani iz tekstila, možno pa jih je naročiti tudi v usnjeni različici Suedia. Na armaturni plošči lahko najdemo zaključke v videzu karbona, kontrast slednjim pa nudi usnjeno oblazinjenje Suedia, katerega lahko z dekorativnim barvnim šivom najdemo tudi na vratih. Da ne pozabimo, avtomobil seveda ne bi bil popoln brez športnega volana z logotipom RS.