VEČNA VSESTRANSKOST VISOKEGA URARSTVA

Novi Tambour Street Diver ima vse, kar simbolizira Louis Vuitton – visoko umetniško vrednost, večnamenskost, kreativno iznajdljivost in svobodo izražanja. Nadaljuje horološko popotovanje hiše na nepričakovano pot, ki se je začela leta 2002 s predstavitvijo prve ure Louis Vuitton. Edinstvena oblika Tambourja, časomera izdelanega iz enega kovinskega bloka, ki je večji na dnu kot na vrhu, je bila navdihnjena z bobnom, položaj ur na okvirju ohišja pa je označen z 12 črkami »L-O-U-I-S-V-U-I- T-T-O-N«. Tambour je s časom v dveh kratkih desetletjih postal ikonična in takoj prepoznavna ura, kot pri vseh odličnih modelih pa je tudi ohišje Tambourja brezčasno in prilagodljivo. V zadnjih devetnajstih letih je to dobilo različne oblike, od spektakularnih mojstrovin v kombinaciji z visokim nakitom do vrhunske povezane ure Tambour Horizon in modelov, ki se ponašajo z največ zapleti, kot je Tambour Curve Flying Tourbillon Poincon de Genéve iz leta 2020. Letos je bila ta ikonična ura preoblikovana v potapljaške modele Tambour Street Divers, ki so Louis Vuitton popeljali v svet vrhunskih športnih ur, namenjenih za odhod iz telovadnice v klub ali s plaže v pisarno. Tambour Street Diver, robusten in razgiban model z izrazito športnim videzom, združuje vse zahteve tradicionalne potapljaške ure, hkrati pa ohranja barvite, kreativne in nekonvencionalne slogovne elemente, ki so bili od nekdaj osrednjega pomena za francosko znamko. Tambour Street Diver, ki ob vsem naštetem v svojem bistvu nosi tudi energijo in bogastvo mestnega življenja, je živahen, svetel in ponuja nekaj za vsakogar v elegantnem, ultramodernem paketu. Izziva oblikovne kode utilitarnih časomerov in čeprav je bil rojen bolj kot urbana ura kot tradicionalni potapljaški instrument, pa njegove podvodne sposobnosti niso vprašljive.

Linija zajema modele: Tambour Street Diver Skyline Blue, Tambour Street Diver Neon Black, Tambour Street Diver Black Blaze, Tambour Street Diver Pacific White (Quartz)

S pogledom pod njegovo zunanjost se razkrijejo bolj športni vidiki, saj vse od robustnih vijačnih kron in 100 m vodoodpornosti do premaza Super-LumiNova na številčnici in notranjem vrtljivem okvirju priča o funkcionalni praktičnosti novega modela. Potapljaška lestvica je postavljena pod safirni kristal na vrtljivi obrobi časovnice, prednosti tega notranjega vrtljivega okvirja pa sta dve: zgornji del ohišja je izčiščen in minimalističen po zgledu vseh ur iz družine Tambour, nežen naklon obrobe navznoter pa pritegne pogled proti sredini številčnice, kar ustvarja občutek globine in intenzivnosti. »Okvir za potapljanje« je nameščen preko barvno kontrastne krone ob 1.30, ki za to, da jo ločimo od navijalne krone ob 3. uri, nosi potapljaško silhueto. Z domiselnim, a iznajdljivim konceptom »Poravnaj V (align the V)« se črka V na potapljaški skali obrne, da se poravna z barvno usklajenim V na konici minutnega kazalca, pri čemer obe črki tvorita X, ki označuje začetek potopa, začetek nove pustolovščine. Nato se čas, ki ste ga preživeli pod vodo, prikazuje na notranji obrobi, pri čemer je prvih 15 minut posebej označenih. Časomer je na voljo v treh 44 m različicah z samodejnim mehanizmom in v dodatni, manjši 39,5 mm različici s sistemom Quartz. Za konec bi radi dodali še naslednjo misel. Ne glede na to, ali ste na prostem ali doma, na tržnici, v vrtovih ali parkih, pod zemljo ali na višini, voda v vseh oblikah poživi lokacijo, časomer Louis Vuitton na vašem zapestju pa poskrbi za številne poglede. Ste jih pripravljeni ujeti?


Najbolj ikonični časomer Louisa Vuittona, Tambour, je znova in znova interpretiran model, ki z inovacijami, eleganco in vrhunsko izdelavo ostaja zvest svojemu izvoru. V zadnjih dveh desetletjih je edinstvena oblika Tambourja postala ena izmed najbolj prepoznavnih v svetu časomerov 21. stoletja, za vas pa smo pripravili zanimivo časovnico razvoja omenjenega modela.

2002 – Louis Vuitton je predstavil svojo prvo uro Tambour in hitro sledijo zapleti, povezani s statusom hiše kot končnega dobavitelja potovalnih pripomočkov.

2002 – Tambour Automatic Chronograph

2002 – Tambour GMT z drugim časovnim pasom

2005 – Tambour Tourbillon ponuja prilagoditve, ki pričajo o zgodovini personalizacije Louisa Vuittona.

2005 – Prva potapljaška ura Tambour

2006 – Tambour Bijou, manjša ženska »nakitna« ura, ki se je razvila v celotno družino ženskih ur.

2008 – Tambour LV Cup s funkcijo odštevanja regate

2009 – Tambour Spin Time s patentiranim mehanizmom Louis Vuitton jumping hour.

2013 – Tambour Slim z obrnjeno obliko bobna, kar prinaša ohišje z manjšim dnom in večjo odprtino številčnice. Drugo gibanje znamke Tourbillon je bilo ustvarjeno v delavnici Louisa Vuittona Fabrique du Temps Louis Vuitton v Ženevi.

2013 – Tambour éVolution je predstavil novo 45-milimetrsko ohišje in kovinsko zapestnico.

2017 – Tambour Moon z novim vbočenim pasom.

2017 – Tambour Horizon povezana ura je ponudila alternativo za tiste, ki iščejo tehnologijo v kombinaciji s slogom.

2018 – Tambour Mystérieuse Flying Tourbillon, zapletena mojstrovina, ki je spet priča o tehnični moči Fabrique du Temps Louis Vuitton.

2020 – Tambour Curve Flying Tourbillon Poingon de Genéve, ki vključuje visokotehnološki material in avantgardni slog s tradicionalnim visokim urarstvom.

2020 – Tambour Worldtime istočasno prikazuje čas v vseh 24 časovnih pasovih.

2021 – Tambour Street Diver