VEČ TEHNOLOGIJE = VEČJI UŽITEK

Prenovljeni Mégane: še več tehnologije
  

Prenovljeni Mégane ponuja posodobljen voznikov prostor z novim 9,3-palčnim zaslonom multimedijske naprave in 10,2-palčnim zaslonom instrumentne plošče ter z vsemi funkcijami multimedijske naprave Renault EASY LINK. Ta naprava, katere delovanje se zgleduje po zasnovi in uporabi pametnih telefonov, je ergonomična in bolj enostavna za vsakdanjo rabo. Za večjo varnost in udobje vseh so na voljo nova pomagala za vožnjo. Med njimi je pomočnik za avtocesto in promet, sistem druge ravni avtonomne vožnje, ki vozniku zagotavlja udobno in sproščeno vožnjo. Prenovljeni Mégane je še bolj eleganten in prefinjen, še posebno zaradi uvedbe novih žarometov s svetilnimi diodami Pure Vision, ki izboljšujejo vidljivost in udobnost potovanj. Prenovljeni Mégane tako okrepi svoj videz in dinamične poteze, zaradi katerih je dosegel takšen tako uspeh.

Novi MEGANE E-TECH Plug-in: hibridni pogonski sklop z zunanjim polnjenjem akumulatorja za edinstveno doživljanje vožnje

Renault je pionir in strokovnjak za električno mobilnost in je zdaj prenovljeni Mégane opremil tudi s hibridnim pogonskim sklopom E-TECH Plug-in z močjo 160 KM in možnostjo zunanjega polnjenja akumulatorja. S tem je prenovljeni Mégane deležen tehnologije, ki je osredotočena na zajem in shranjevanje energije ter povzeta neposredno od hišnih strokovnjakov za formulo 1. Tehnologijo E-TECH Plug-in so razvili v Renaultovem inženiringu in je predmet več kot 150 patentov. Uporablja sklope, ki so bili zasnovani v okviru Zveze, kot je nova generacija 1,6-litrskega štirivaljnega bencinskega motorja z dvema elektromotorjema in inovativnim menjalnikom z več načini delovanja. Ta sekvenčni menjalnik brez sklopke je izjemno učinkovit, prestavljanje pa je komaj občutno. Z akumulatorjem z zmogljivostjo 9,8 kWh (400V) novi Mégane E-TECH Plug-in lahko gnan samo električno doseže hitrost do 135 km/h. Učinkovitost njegovega sistema za upravljanje z energijo mu omogoča doseg 50 kilometrov v mešanem ciklu (WLTP*) in do 65 kilometrov v mestnem ciklu (WLTP* City) brez uporabe termičnega motorja. Novi Mégane E-TECH Plug-in tako dokazuje svojo vsestranskost. Na vsakdanjih vožnjah lahko deluje brez porabe goriva, brezhibno pa se izkaže tudi na daljših vožnjah za konec tedna ali med počitnicami. Ne glede na raven napolnjenosti akumulatorja je novi Mégane E-TECH Plug-in deležen prednosti hibridnega pogonskega sklopa E-TECH: sistematični rabi elektromotorja ob speljevanju za boljšo odzivnost in manjšo porabo goriva. Ob začetku prodaje bo hibridni pogonski sklop E-TECH Plug-in na voljo v modelu Mégane Grandtour, kasneje pa bo tudi v petvratni limuzini Berline.

Novi MEGANE R.S. Line: nova oznaka za poseben videz

Oznaka R.S. Line pomeni posebno dovršen videz in je uvedena v družino modelov Mégane namesto nekdanje oznake GT Line. S še naprednejšo in bogatejšo vsebino oznaka R.S. Line predstavlja več kot le zamenjavo imena. Zunanji videz in notranjost avtomobila imata bolj športno podobo, ki bo zadovoljila naraščajoče število kupcev z željo po izrazitem razlikovanju z dinamičnim videzom.

Novi MEGANE R.S.: referenca za športnost

Športne različice modela Mégane z znakom R.S. so se uveljavile kot referenca med športnimi limuzinami, še zlasti R.S. TROPHY-R, ki je leta 2019 dosegla nov rekord slovite steze Nürburgring Nordschleife. Ob svoji prenovi novi Mégane R.S. ponudbo osredotoča okrog edinega 1,8-litrskega motorja s turbo polnilnikom, neposrednim vbrizgavanjem goriva in močjo 300 KM (220 kW), kakršen je v različici TROPHY. Ta motor je plod sinergij v okviru Zveze in ga vgrajujejo tudi v Alpine A110. Njegov navor je povečan na 420 Nm (+30 Nm) v kombinaciji s samodejnim menjalnikom EDC oziroma na 400 Nm z ročnim menjalnikom. Ta pridobitev dodatne moči se pozna v boljših pospeških tudi pri visokih vrtljajih, navor – eden najbolj izdatnih v tem razredu – pa prinaša osveženo uživanje v vožnji in njeno prijetnost. Podvozje Sport 4CONTROL zagotavlja največjo možno okretnost v ostrih ovinkih in stabilnost v hitrih zavojih. Nov sistem R.S. Monitor sproti prikazuje množico parametrov avtomobila.

Novi MEGANE R.S. TROPHY: še bolj poudarjena in odločna športnost

Kot referenčni avtomobil za zelo velike športne zmogljivosti je novi Mégane R.S. TROPHY zasnovan za dirkališče. Še posebno izstopa zaradi ekskluzivnega podvozja Cup, ki dopolnjuje 1,8-litrski turbo motor z močjo 300 KM. Podvozje Cup ima mehanski diferencial Torsen® z delno zaporo, ki avtomobilu zagotavlja boljše vodenje skozi ovinek in oprijem med pospeševanjem iz njega. To podvozje ima za 25 oziroma 30 odstotkov trše blažilnike in vzmeti, ter za 10 odstotkov bolj tog stabilizator kot Mégane R.S.