VAŠE TELO SI ZASLUŽI NAJBOLJŠE

Ko nastopi zimski čas, lahko vašo vadbeno rutino zmotijo neprimerne razmere in čeprav je mamljivo priti domov in se zviti pod odejo, se morate gibati vso zimo. Ne samo, da vam bo to pomagalo ostati v formi in vas ohranilo pripravljene na pomladno vreme, ampak vam lahko pomaga preprečiti tudi prehlade in gripe, pokuriti praznične kilograme in vas ohranjati srečne in optimistične, tudi ko pogrešate sonce. Ne glede na to, v kateri vadbi najbolj uživate, lahko najdete alternative za zaprte prostore, ki vam pomagajo kljubovati zunanjim vplivom. Preizkusite naslednjih šest zimskih vadb, ki vam omogočajo, da se lahko še naprej gibate v toplem zavetju vašega doma. Ko najdete dejavnost, v kateri uživate, se je držite za srečnejšo in bolj zdravo zimo.

  

Joga

Joga zagotavlja sproščujočo telesno aktivnost skozi vse leto in jo lahko preprosto izvajate v svoji spalnici, dnevni sobi ali skoraj kjer koli v hiši. Jogo lahko izvajate celo zjutraj, da se počasi zbudite in ogrejete telo za dan. Če ste začetnik joge, preizkusite tečaj za začetnike ali raziščite spletne vire, da izveste več o meditaciji in položajih. Če vas hladno vreme res dotolče, lahko preizkusite »vročo« jogo v temu namenjenem studiu, ki je ogret na več kot 30 stopinj Celzija.

Alternative teku

Če obožujete kardio vadbo, se verjetno ne želite odpovedati tekaškemu treningu, a morda se tudi ne boste želeli podati v zmrzal. V mrzlih zimskih mesecih lahko svoje srce pospešite v zaprtih prostorih s kardio vadbo, ki jo lahko izvajate doma. Nekaj primerov nadomestkov teka:

 • tek po stopnicah
 • jumping jacks ali zvezdni skok
 • mounain cliber ali gorski plezalec
 • burpees ali vojaški poskok
 • kolebnica
 • skiping, nizki ali visoki

No, verjetno je tudi vaši družini in hišnim ljubljenčkom v hiši pogosto dolgčas. Aktivno se igrajte s svojimi otroki ali hišnimi ljubljenčki za še eno možnost vadbe za srce in ožilje. Ne glede na to, ali gre za igro skrivalnic ali družinski ples, je skupna igra dobra vadba in odlična zabava. Prepričajte se le, da ste zavarovali lomljive predmete in premaknili klubsko mizico s poti.

Kalistenika

Vojska že leta uporablja gimnastiko (ali vaje z lastno težo) za trening močnih vojakov. Gimnastiko lahko izvajate kar doma, brez nakupa posebne opreme. Izvedite tri ali štiri od teh vaj trikrat ali štirikrat na teden in verjemite, da boste spomladi opazili vidne rezultate.

 • sklece
 • trebušnjaki
 • dviganje nog
 • planki
 • počepi
 • izpadni koraki
 • dips na stolu

Če niste prepričani, katera vrsta domače vadbe je prava za vas, obiščite FitnessBlender.com, stran, na kateri vam simpatičen par ponuja brezplačne celovečerne vadbe vseh vrst in težavnosti, tako da lahko najdete rutino, v kateri uživate. Ponujajo tudi vadbe, narejene za natrpane urnike, s čimer boste dosegli največ vadbe v najkrajšem možnem času.

Poiščite notranjo alternativo

Če se preprosto ne morete motivirati za vadbo doma, je morda čas, da poiščete telovadnico, ki gosti alternativo vaši najljubši vadbi v zaprtih prostorih. Če ste kolesar, si oglejte fitnes studie z velikim številom koles. Če radi tečete, se včlanite v studio, kjer je ogromno tekalnih stez. Čeprav so članstva v telovadnici lahko draga, je naložba pogosto vredna rezultata, saj lahko neovirano telovadite vso zimo, ne da bi tvegali izpostavljenost boleznim. Morda boste potrebovali nekaj poskusov, da najdete vadbo v zaprtih prostorih, ki vam je všeč, vendar ne obupajte; morda le najdete svojo novo najljubšo dejavnost.