VAŠE NAJLJUBŠE DIGITALNE NAPRAVE SO…

Včeraj so po izboru bralcev Siol.net in strokovne žirije že tretjič podelili nagrade Naj Digi 2022, zmagovalci pa so prejeli simbolične nagrade in čestitke za priljubljenost. Samsung je postal zmagovalec izbora, saj je prevzel kar pet prvih mest in dve drugi mesti, vključno v kategoriji najboljšega nakupa pametnega telefona in najzmogljivejšega mobitela. Kot zanimivost, še drugo leto zapored so bralci ostali zvesti najljubši prodajalni z mobilnimi pripomočki, e-trgovini Telekoma Slovenije.

  

Bralci izbirajo 

Svoje najljubše naprave v izbor naprav so letos predlagali bralci spletne strani Siol.net. Izbrali so tiste digitalne naprave, ki so najbolj navdušile v treh kategorijah: pametni telefoni, slušalke in pametne ure. Poleg predlogov so tudi o samih zmagovalcih odločali bralci Siol.net. Ti so prispevali 80 odstotkov, strokovna žirija pa preostalih 20. Žirijo so sestavljali trije predstavniki slovenskih mobilnih operaterjev in predstavnik uredništva rubrike Digisvet na Siol.net Srdjan Cvjetović. Kategorija v izboru naj trgovine z mobilnimi dodatki je bila v celoti prepuščena bralcem.

Samsung je postal absolutni zmagovalec

Prav v vseh kategorijah digitalnih naprav je bila v sam vrh uvrščena blagovna znamka Samsung. Bralci so svoje najljubše pametne telefone predlagali na podlagi treh lastnosti: najboljši nakup, najzmogljivejši pametni telefon in telefon z najzmogljivejšo kamero.Po seštetju vseh glasov je Samsung zmagal v vseh kategorijah. Kot najboljši nakup leta je bil prepoznan Samsung Galaxy S21 FE 5G in Samsung Galaxy A51, ki je zasedel drugo mesto. Edinstveni Samsung Galaxy S21 Ultra je zmagal v kategoriji najzmogljivejši telefon in pametni telefon z najboljšo kamero. Kot drugi v kategoriji najzmogljivejših telefonov je bil še Samsung Galaxy Z Fold3 5G. Ne le v kategoriji pametnih telefonov, ampak tudi v kategoriji slušalk in pametnih ur je Samsug zasedel prva mesta z napravama Samsung Galaxy Buds in Samsung Galaxy Watch4. Nagrade je iz rok urednika Digisveta na Siol.net tako vseh pet nagrad prejelo predstavništvo blagovne znamke Samsung. Sprejeli so jih vodja mobilne telefonije pri družbi Samsung Slovenija Bernard Purkart, vodja trženja pri Samsung Slovenija Tomaž Semič in predstavnica odnosov z javnostmi pri podjetju Samsung za Adriatic regijo Marijana Brdovnik. Kot najboljša trgovina z mobilnimi pripomočki je bila zopet okronana e-trgovina Telekoma Slovenija. Nagrado je sprejel direktor razvoja produktov in storitev pri Telekom Slovenije Simon Slonjšak.

Seznam vseh nagrajencev po kategorijah:

Pametni telefon – najboljši nakup

1. Samsung Galaxy S21 FE 5G

2. Samsung Galaxy A51

3. Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Najzmogljivejši mobitel

1. Samsung Galaxy S21 Ultra

2. Samsung Galaxy Z Fold3

3. Apple iPhone 13 Pro

Pametni telefon – najboljša mobilna kamera

1. Samsung Galaxy S21 Ultra

2. Apple iPhone 13 Pro

3. Xiaomi 11T Pro

Slušalke

1. Samsung Galaxy Buds

2. Apple AirPods Pro

3. Sony WH-1000XM4

Pametna ura

1. Samsung Galaxy Watch 4

2. Huawei Watch GT 3

3. Apple Watch 7

Po izboru bralcev Siol.net so prva tri mesta med najljubšimi trgovinami z mobilnimi dodatki zasedli:

1. E-trgovina Telekoma Slovenije

2, Big Bang

3. Gizzmo.si