VALENTINOVO U ESPLANADI

Bajkoviti hotel Esplanade prvi je u Zagrebu još davne 1989. u šarmantnom ugođaju Le Bistroa započeo obilježavanje Valentinova, a tu je romantičnu tradiciju nastavio do danas. Sve zaljubljene na dan Valentinova, u petak, 14. veljače 2020. očekuje pjenušava dobrodošlica nakon koje slijedi romantična večera uz svijeće od pet sljedova pomno odabranih delicija s potpisom chefice Ane Grgić.
  

Romantična gozba započinje uz kremastu cvjetaču, Oscietra kavijar, bisque juhu od rakova i marinirane kozice nakon kojih slijede fini jastučići punjeni kremastim burrata sirom s gustom juhom od rajčica i bosiljka. Delikatni poširani kovač dolazi kreativnom spoju uz pesto od pistacija, hrskavu kožu kovača i pjenu od limuna dok će za glavni slijed gostima biti poslužen slasni teleći file sous-vide s pireom od mrkve i kardamoma uz pečenu mrkvu i umak od timutskog papra. Romantičnu večer zaokružuje kreativni blok od jagoda s karameliziranim jagodama poslužen uz osvježavajući jogurt s limetom, sok od jagode, mentu i šnenoklu. Večer u znaku zaljubljenih upotpunit će romantične i nježne glazbene izvedbe poznate Artemije Stanić, a svaku damu očekuje vrijedan dar nagrađivane hrvatske kozmetičke kuće Nikel. Cijena večere od pet sljedova jela iznosi 695 kn po osobi te uključuje čašu pjenušca za dobrodošlicu. Broj stolova je ograničen, a rezervacije su moguće putem telefona 01 45 666 44 ili putem e-maila zinfandels@esplanade.hr.

Romantično druženje gosti mogu nastaviti u kozmopolitskom okruženju Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara uz koktele nagrađivanih barmena ili odabrati poseban Valentinovski paket s noćenjem za potpuno opuštanje. Valentinovski paket uz romantičnu večeru u Zinfandel’su uključuje i jedno noćenje u raskoši Superior sobe uz vrhunsko vino kuće, fine čokoladne praline i crvene ruže za dobrodošlicu. Paket uključuje i besplatno korištenje fitnessa i saune te superbrzi wi-fi. Cijena paketa iznosi 355 € za dvije osobe s uključenim doručkom. Uz romantičan paket za Valentinovo moguće je rezervirati dodatnu noć u Superior sobi prije (13. 2.) ili nakon (15. 2.) Valentinova po posebnoj cijeni od 135 € s uključenim doručkom za dvije osobe. Cijena paketa ne uključuje boravišnu pristojbu od 1.6o € po osobi po danu. Rezervacije se primaju na e-mail reservations@esplanade.hr.