V NOVO LETO Z DOZO KULTURE

Oglasne deske MGL prinašajo prve dobre novice v novem letu: romantično dramo Nejca Gazvode Jazz, ki smo si jo lahko na silvestrovo premierno v živo ogledali na spletu, bodo ponovili tudi v četrtek, 14. januarja, ob 20. uri. Januarska ponovitev bo posnetek s premiere, 31. decembra, ki si jo boste lahko ogledali na spletni strani tretjioder.si.

Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški in ženska. Oba sta oblečena v ptiča. Ona je stara nekaj čez trideset, on je sredi štiridesetih. On je pianist, ki je še ravnokar igral na zabavi. Ona je … obiskovalka? Natakarica? Zapleteta se v pogovor. Na koncu večera – v katerem bosta drug o drugem nekaj izvedela in stkala krhke vezi poznanstva, kar že spominja na toplo človeško bližino (če je kaj takega v enem večeru sploh mogoče začutiti do popolnega tujca) – se dogovorita, da se bosta na istem balkonu znova srečala ob letu osorej. In tako nadaljnjih pet let. Odnos se bo poglabljal, podatkih o njunih življenjih postopoma razkrivali. Vsako leto v novi maski in brez védenja, kako je drugemu ime, bosta moški in ženska drug drugemu postala pomemben del življenja, dan zabave in srečanja pa datum, ki bo v njunih življenjih nekaj pomenil, četudi bosta ti življenji preostalih 364 dni tekli po svoje … Katero leto bo zadnje?

Romantična drama; Predstava traja 1 uro in 20 minut in nima odmora; Režiser Nejc Gazvoda; Igrata Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza. E-vstopnice so že v prodaji po ceni 10 eur. NAKUP