USTVARJANJE ZAHTEVA RAZMISLEK

Povsem novi NX označuje začetek nove smeri oblikovanja za Lexus. V tem intervjuju Tsuneo Kanasugi, vodilni zunanji oblikovalec za NX, daje vpogled v ustvarjalni proces in kaj je Lexus želel doseči pri videzu svojega srednje velikega luksuznega SUV-ja, tako znotraj vozila kot zunaj.

  

O pobudi Next Chapter smo zasledili, da gre za »pomembno spremembo« oblikovanja Lexusa, pri čemer ste ohranili osnovno filozofijo oblikovanja. Ali lahko navedete nekaj primerov, kako je to prikazano v novem NX – katere so glavne razlike med novim NX in prejšnjim modelom?

Tsuneo Kanasugi: Na prvi pogled obstaja očitno oblikovno razmerje med novim NX in prvotnim modelom, vendar sta bila njegov vpliv in privlačnost povečana z izrazitejšimi kontrasti – ostro trdoto in toplo eleganco, ki dajeta avtomobilu še širšo vizualno privlačnost. To lahko vidite na primer v različnih površinskih izrazih v zgornjem in spodnjem delu stranskih vrat. Ohranili smo avantgardni občutek in provokativno podobo izvirnega NX-a, vendar je bil dizajn izpopolnjen, da je tako bolj glamurozen in bolj zrel. Ključna usmeritev je bila dati NX izvirnost, zakoreninjeno v njegovih razmerjih, ki ustvarja občutek trdnega kosa kovine z zapeljivo obliko. Želeli smo tudi preprostost, ki odraža nove tehnologije avtomobila – preprost dizajn, ki izraža privlačnost inovativnih funkcij.

»Funkcionalna lepota« je vznemirljiv koncept, ki povezuje oblikovanje s potrebo po vključitvi novih tehnologij v avtomobil. Kako zahtevno je združiti dober dizajn z novimi tehnologijami?

Tsuneo Kanasugi: Na Japonskem uporabljamo izraz, da opišemo težko nalogo – ‘precej težko je spraviti nit skozi šivankino uho’. Nove tehnologije morajo biti privlačne z vidika oblikovanja, sicer obstaja tveganje, da strankam ne bodo všeč ali jih ne bodo uporabljale. Kot oblikovalci moramo ustvariti dizajne, ki so privlačni in enostavni za uporabo ter dosegajo zahtevano funkcionalnost v omejenih dimenzijah. Morda je tako težko kot vtikanje niti v iglo, a če nam uspe, lahko naredimo izdelek bolj zaželen. To je koncept, ki ga Lexus želi gojiti v prihodnosti.

Če pogledamo zunanjost novega NX, lahko opazimo značilno rešetko vretena. Kakšne so bile vaše prednostne naloge, ko je šlo za oblikovanje nove maske, kot del novega »obraza« za NX?

Tsuneo Kanasugi: Razvili smo vretenasto rešetko v skladu z novim oblikovalskim jezikom Lexusa, tako da koncept zasnove karoserije dejansko izhaja iz rešetke. Združuje se s karoserijo in daje vtis, da ima avto enolično trdno obliko. Površino rešetke smo uredili tudi navpično. Ne samo, da je to dobro za hlajenje motorja, ampak hkrati poudarja dolg in eleganten pokrov motorja, ki odlično izraža funkcionalno lepoto avtomobila.

Kakšen oblikovalski učinek ste želeli ustvariti, ko ljudje NX vidijo na cesti?

Tsuneo Kanasugi: Lexus si je vedno prizadeval vnesti več ‘barv’ v življenjski slog svojih strank. Kar zadeva novi NX, upamo, da jim bo njegova zunanjost dala občutek užitka v vožnji, ki ga bo prinesel, ko sedejo za volan. Močno smo razvili razmerja NX in njegov dinamičen občutek v dizajnu, ki združuje glamur in ostrino. Prepričan sem, da je dizajn, ki smo ga izdelali, dosegel cilje, ki smo si jih zastavili na začetku.

In podobno vprašanje, kako ste želeli, da se počutijo voznik in potniki, ko sedijo v novem NX?

Tsuneo Kanasugi: Za voznika smo zasnovali kokpit, ki zagotavlja odlično vidljivost, tako da se lahko osredotoči na cesto pred seboj. Za sopotnika je sedež udoben in sproščujoč, zasnova kabine, ki je enostavna za uporabo, pa pomeni, da se lahko počutite kot doma, kjer koli sedite. V kokpitu novega NX smo uporabili Lexusov koncept Tazuna – to pomeni ‘uporaba vajeti’ –, da vozniku omogočimo bolj intuitivno povezavo z avtomobilom, tako da ga lahko upravlja tako, kot želi. Navdihuje ga komunikacija med jahačem in konjem, ki uporablja samo vajeti. Načela Tazune lahko vidite v funkcionalnem razmerju med (touch-tracer) stikali na volanu in head-up zaslonom ter združevanju virov informacij (HUD in multi-informacijski in multimedijski zasloni). Ta zasnova se osredotoča na voznikov pogled naprej, zato je za upravljanje komand ali sprejemanje informacij potrebno manj gibanja oči, kar je zvesto naši vodilni temi »roke na volanu, oči na cesti«.

Zlasti za voznika koncept Tazuna ustvarja prav posebno okolje. Je bil to eden najzahtevnejših delov oblikovanja?

Tsuneo Kanasugi: Kokpit Tazuna je dejansko zelo dobro deloval v okviru celotnega koncepta ‘otipljivega prostora’, ki smo ga sprejeli za notranjo zasnovo. Gre za to, da bi »prazen prostor« v kabini postal oprijemljiv element v oblikovanju. Vsako območje – voznikov kokpit in prostor za sovoznika – je optimizirano. Pri Tazuni to voznikovo pozornost usmeri na vožnjo, potnik pa se lahko sprosti v udobju. Učinek tega lahko vidite v podrobnostih oblikovanja, kot so namestitev stikal za funkcije, povezane z vožnjo, na voznikovi strani ter kontrolniki za udobje in zabavo na sovoznikovi strani.

Na katere elemente zasnove novega NX ste najbolj ponosni?

Tsuneo Kanasugi: To je zlitje ostrine in privlačne oblike v dizajnu. To je nov pristop za Lexus in zelo težko je bilo izraziti ta dva nasprotujoča si »okusa« v dobro uravnoteženi mešanici. Verjamem, da vam površinski izraz NX, ki združuje ostre robove z obsežnimi, ukrivljenimi površinami, daje občutek visoke natančnosti ter kakovosti, ki soobstajata s toplim, a čudovitim občutkom. Oddaljili smo se od običajnega pristopa in uporabili drugačen proces oblikovanja za ustvarjanje površine s poudarki in odsevi. Posledično NX v različnih okoljih projicira drugačen izraz. Ponosen sem na to, kako je oblikovalski skupini uspelo ustvariti zasnovo, ki zajema in izboljšuje ter ustvarja bolj agilno in dinamično kakovost vožnje NX.

Osebno, kako ste postali oblikovalec avtomobilov in katere lastnosti so po vašem mnenju potrebne, da bo oblikovalec dober pri svojem delu?

Tsuneo Kanasugi: Prvotno sem študiral strojništvo in si želel kariero inženirja. Hkrati se je pomen oblikovanja začel poudarjati pri študijah inženirskih univerz. Čutil sem, da bo inženir naslednje generacije moral imeti ustvarjalno miselnost v kombinaciji z inženirsko natančnostjo. Mislim, da so najpomembnejše lastnosti oblikovalca, da zna dobiti pregled nad vsemi izzivi, ki jih predstavlja projekt, in navdihniti druge, da sodelujejo kot ekipa z ustvarjalnimi orodji. Seveda ostajajo minimalne zahteve za oblikovalca, kot sta risanje in vizualizacija. Najprej, če želite nekaj ustvariti, morate razmišljati o začetnih vprašanjih, ki jih je treba rešiti. Lahko se začne z navdihom, vendar morate biti sposobni videti stvari z različnih zornih kotov, da dokončate izdelek, ne da bi morali delati kompromise. Drugič, za izdelavo avtomobila potrebujete pomoč številnih nadarjenih ljudi. Mislim, da je za oblikovalca bistveno, da ima sposobnost sodelovanja z drugimi in jih navdihuje, da delajo v isti smeri, z uporabo ustvarjalnih orodij za vizualizacijo.