URARSTVO IMA NOV POMEN

TUDOR se zopet vrača v Nazaré in tokrat združuje moči z Nicom Von Ruppom, portugalsko lokalno legendo deskanja na velikih valovih, ki je ponovil izziv TUDOR Nazaré Tow Surfing Challenge Presented by Jogos Santa Casa in tudi tokrat je bil TUDOR zvesti spremljevalec na Nicovem zapestju.

  

Deskanje na velikih valovih je brezkompromisen in neprizanesljiv šport; prizadevanje za lovljenje drznega in pravega odseva duha, ki vodi TUDOR od njegovega nastanka. TUDOR-jev podpis #BornToDare časti dogodivščine drznih posameznikov, ki so v preteklih letih dosegli izjemne podvige na kopnem, ledu, v zraku in pod vodo, z uro TUDOR na zapestju. Nanaša se tudi na revolucionarno vizijo Hansa Wilsdorfa, ustanovitelja TUDOR-ja, ki si je upal izdelati cenovno ugodne ure, ki so sposobne vzdržati najbolj ekstremne pogoje. Duha #BornToDare po vsem svetu podpirajo umetniki, športniki in posamezniki, katerih izjemni dosežki so rezultat neustrašnega in vizionarskega pristopa k življenju. Z Nicom Von Ruppom, ki se je pridružil vrsti izjemnih osebnosti družine TUDOR, blagovna znamka še naprej utrjuje svojo globalno vključenost v deskanje in okrepi svoje drzno sporočilo.

Nicu Von Ruppseju, ki se je rodil leta 1990 očetu Nemcu/Američanu in materi Švicarki ter odraščal v Sintri na Portugalskem, je mednarodno ozadje vzbujalo zgodnjo radovednost za potovanja in avanture. Pri komaj devetih letih je Nic začel deskati in njegova želja po zmagah ga je pripeljala do uspešne mladinske kariere, med katero je osvojil državne in mednarodne naslove. Ko je postal profesionalec, je Nic začel potovati po vsem svetu in nastopati na svetovnih kvalifikacijskih serijah, kjer je resnično blestel, zaradi česar je bil leta 2013 imenovan za Evropskega deskarja leta. Ko so rasle njegove izkušnje in talent, so se povečale tudi Nicove želje po še bolj drznih deskarskih izkušnjah. V trenutku je začel loviti ogromne valove po vsem svetu, pogosto pa je zajahal najboljši veliki val katerega koli določenega dne. Njegovo zaupanje v vodo ga je naredilo lačnega končnega izziva, ki ga lahko ponudi šport, in tako je vstopil v nevarna področja tekmovalnega deskanja na velikih valovih. V zadnjih petih letih se je Nic izkazal kot ena izmed vodilnih osebnosti v svetu velikih valov, ki premika meje možnega pri padcih, ki kljubujejo smrti, kot so Nazare, Maverick’s in Jaws.

O NAZARÉJU

Pred dvanajstimi leti skoraj nihče v svetu deskanja ni slišal za Nazaré, mirno ribiško mestece severno od Lizbone. Nato je leta 2010 Garrett McNamarra deskal po 24-metrskem velikanskem valu in Nazaré je takoj postal svetovno znan, razgledna točka Fort de São Miguel Arcanjo na vrhu pečine pa je postala ikonična podoba drznih, ekstremnih športov. McNamarro je pred tem obvestil prijatelj in čeprav je bil nekoliko skeptičen, je obiskal mesto – preostalo je zgodovina. Edinstvena konfiguracija morskega dna v Praia de Norte v Nazaréju s kombinacijo peščenega dna in ogromnega podvodnega kanjona, ki usmerja vso moč oceana, ustvarja najvišje valove, na katerih so kadarkoli deskali ljudje. Nekateri pravijo, da če bo kdaj premagan 30-metrski val, bo to pri Nazaréju. Zaradi zastrašujoče moči teh valov je Nazaré mesto za vlečno deskanje, kar pomeni, da deskarje z vodnimi skuterji popeljejo na vrh, jih spustijo in poberejo po vožnji, kar tudi varuje deskarje.