URARSKO RAZISKOVANJE VESOLJA

IWC, proizvajalec s sedežem v Schaffhausnu, se je odločil razširiti svojo linijo kronografov z dizajnom, ki so ga navdihnile raziskave vesolja s številčnico, obarvano črno kot noč.

  

IWC je leta 1936, natanko pred 87 leti, predstavil novo uro, ki je bila ustvarjena posebej za ljudi, ki so bili navdušeni nad nebom in so si želeli oznako na številčnici za beleženje časa vzleta. Časomer Grande Big Pilot’s Watch 52 T.S.C., katerega ikonična številčnica je bila oživljena leta 2002, da bi postala obvezna oprema v svetu urarstva, je nato podjetje lansiralo leta 1940. Po dveh desetletjih in dveh različnih barvnih možnostih – modri in zeleni – proizvajalec s sedežem v ZDA zdaj ponuja uro Pilot’s Watch Chronograph 41, ki ponuja črno časovnico in praktične prikazovalnike za vsakodnevno uporabo.

Pilot’s Watch Chronograph 41 je vsestranska ura, ki se prilagaja osebnosti uporabnika zahvaljujoč zamenljivemu paščku iz črnega telečjega usnja z zaponko ali jekleno petdelno zapestnico in zložljivo zaponko, čeprav je njen videz povsem prizemljen zaradi edinstvenega dizajna po navdihu letalskih instrumentov. Kaliber 69385, samonavijalni mehanizem, ki ga je ustvaril IWC, je nameščen v ohišje s premerom 41 mm in debelino približno 14,5 mm, oba pa sta bila izdelana iz iste kovine. Ko je popolnoma navit, kaliber 69385 zagotavlja 48-urno rezervo moči.

Na številčnici, ki je oplemenitena s temno črno prevleko, urni krog z velikimi arabskimi številkami in urnimi oznakami uokvirja tri azurne števce: minute in ure kronografa, ki se nahajajo ob 12. oziroma 9. uri in jih poganja osrednji sekundni kazalec in mali sekundni števec, katerega kazalec je pobarvan rdeče in služi kot edini vir barve v tem sicer monokromatskem sklopu. Dan in datum sta prikazana v dvojnem oknu ob 3. uri.