UNIVERZALNOST IN PRILAGODLJIVOST ZA VSAKO PRILOŽNOST

Znamka moških oblačil Hackett, simbol britanskega rokodelskega in krojaškega znanja ter prefinjene elegance, je predstavila svojo kampanjo SS23, ki jo še enkrat več vodi ambasador znamke Jenson Button. Britanska znamka in njen rojak ter legendarni dirkač F1 sta se v okviru kampanje podala na safari, se naužila pokrajine, uživala v popoldanskih izletih, se nasmejala ob skodelici čaja, odigrala improvizirano igro kriketa in se prepustila večerji ob sončnem zahodu. Joj, kako bi si želeli preživeti takšen dan s takšno moško ikono. Ni kaj, sanjati je dovoljeno.

  

Najnovejša kolekcija, ki jo Jenson na svoj lahkoten, skorajda ležeren način predstavlja, vključuje klasično obleko Hackett Velospeed in jakno Safari Check z vintage pridihom, pri čemer so tej sezoni v ospredju odtenki olivno zelene ter ekruza in lanene tkanine. Če povemo drugače, glavni protagonist na svojem telesu nosi brezhibne sloge, ki poudarjajo sodobnost, kakovost in funkcionalnost ter zadovoljujejo neukrotljiv občutek za pustolovščine, ki ga nekje v sebi skriva vsak moški.

Kampanja sicer nadaljuje dobro zastavljen in uveljavljen koncept “Our Twist” iz prejšnje kampanje, pri čemer je Button, ki je že več sezon glavni Hackettovih kampanj, dejal, da je “to najbolj spektakularno fotografiranje, pri katerem sem kdajkoli sodeloval”. Celotno kampanjo je v objektiv ujel modni in portretni fotograf Charlie Gray pod kreativnim vodstvom agencije Dentsu Creative, katere kreativna zamisel je bila, da naj bi prizorišče vzbujalo “občutek strahu, pustolovščine in pobega, ki ga je mogoče najti le v živalskem kraljestvu”. A namen kontrasta te pokrajine s kolekcijo je bil precej globlji, saj je kampanja želela prikazati univerzalnost in prilagodljivost blagovne znamke za vsako priložnost.

Retro motocikli, užitek ob skodelici čaja, hitra igra kriketa in brezčasen slog, ki je bil in bo moden in šik včeraj, danes in jutri.