UNIKATNA ELEGANCA NA SNEGU IN LEDU

Zamrznjeno jezero St. Moritz v Švici, 1800 metrov nad morsko gladino, je pozimi pogosto priljubljeno prizorišče konjskih dirk. A ne vedno. 26. februarja 2022 so namreč ikonično lokacijo zavzeli klasični dirkalni in športni avtomobili z vsega sveta, saj je luksuzna destinacija za zimske športe pozdravila ICE, mednarodno tekmovanje elegance (International Concours of Elegance). IWC je dogodek podprl kot uradni partner za merjenje časa.

  

Dirkaška ekipa IWC je hkrati izkoristila priložnost in začela svojo četrto tekmovalno sezono, v svojem drugem nastopu za ekipo pa je avstrijska dirkačica Laura Kraihamer sedla za volan vozila Mercedes-Benz 300 SL “Gullwing” iz leta 1955. Kraihamerjeva, ki je članica družine IWC od leta 2021, je sicer že sedla za volan “Gullwinga” na srečanju Goodwood Members’ Meeting v Veliki Britaniji oktobra lani. Ena od številnih zanimivosti je ta, da je z vozilom “300 SLS Porter” IWC na ICE pripeljal še drugi edinstven dirkalnik. Ameriški dirkač Chuck Porter je ta avto zasnoval leta 1956 z uporabo komponent iz poškodovanega 300 SL “Gullwing”, s čimer je ustvaril unikatno legendo. Kaj pa sama dirka? Obvladovanje dirkalnika na zamrznjenem jezeru je zahtevalo veliko osredotočenosti in strokovnosti med vožnjo, z izzivom pa se je spopadlo približno 50 udeležencev, razvrščenih v šest tematskih kategorij.

“Prvič videti ti dve legendi iz petdesetih let prejšnjega stoletja, ‘Gullwing’ in ‘300 SLS Porter’, ki tekmujeta v družbi drugih zgodovinskih dirkalnikov na snegu in ledu, je bilo resnično nepozabno doživetje,” je ob tem dejal Philippe Franke, direktor blagovne znamke IWC Švica.

IWC Schaffhausen pa je tudi sicer že nekaj let prisoten na švicarski destinaciji “Top of the World” z lastnim butikom in ima dolgoletno povezavo z motošportom. Znamka je tako kot češnjo na torti leta 2018 ustanovila lastno motošportno ekipo in od takrat tekmovala na številnih dogodkih, vključno z srečanjem Goodwood Members’ Meeting v Združenem kraljestvu in Arosa ClassicCar v Švici.