UMETNOST KAVE JE TAKO ZELO BOGATA …

Na akademiji Lags Certification Point se bo v četrtek, 1. junija 2023, odvijalo tekmovanje Slovenia LAGS Battle 2023. Tekmovalci iz vse Slovenije se bodo pomerili v latte artu na zeleni, rdeči in črni ravni.

  

Tekmovanje bo posvečeno strokovnosti in tehničnim veščinam latte arta baristov LAGS iz celotne Slovenije. Gre za dogodek, ki bo navdušil vse, ki imajo radi kavo in umetnost. Ena izmed letošnjih sodnic je Renata Kočevar, strokovnjakinja za področje kave, ki je prvo mestu na tem tekmovanju že osvojila. Danes se lahko pohvali tudi s črnim lončkom in nazivom Barcaffè barista.

Renata spodbuja udeležbo na tekmovanju, saj pravi, da »se lahko vsak kandidat tudi brez predznanja nauči osnovne like in pridobi začetno znanje, kasneje pa lahko napreduje na zahtevnejše stopnje in po opravljenih izpitih pridobi mednarodni certifikat, ki vsakemu omogoča sodelovanje na državnem in kasneje na svetovnem tekmovanju.«

Rozeta ali srce na skodelici kave

Mojstrica umetnosti risanja na kavo Renata Kočevar pravi, da je po njenem mnenju rozeto narisati težje kot srce, a da je »zahtevnost vzorcev latte arta odvisna od posameznika. Ko rišemo latte art uporabljamo fino motoriko, tako da odvisno, kaj komu leži. Pri srcu mleko samo spuščamo oziroma vlivamo v skodelico, v pravem trenutku pa moramo skodelico poravnati. Pri rozeti je potrebno lonček med vlivanjem premikati oziroma enakomerno usmerjati izlivanje v levo in desno ter hkrati ravnati skodelico,« sporoča Renata.

Prijavnice odprte do 15. maja

Na tekmovanje se lahko prijavite do 15. maja 2023 do 23.59. Za več informacij obiščite spletno mesto Barcaffè ali se na organizatorja obrnite preko e-pošte na naslov SLO.LAGS@atlanticgrupa.com.