UMETNOST JE TEMELJNEGA POMENA!

V skladu z omejitvami britanske vlade, bodo javni muzeji v Londonu ostali zaprti do 17. maja 2021. Toda Muzej oblikovanja in Bombay Sapphire sta si izmislila iznajdljivo rešitev za sprejem gostov, ki jim primanjkuje umetnosti in dizajna in dnevne doze kulture.

Z izkoriščanjem umika omejitev odprtja nenujnih prodajaln na drobno od 12. aprila 2021, se je trgovina Design Museum preoblikovala v pop-up supermarket, ki bo svoje police napolnil z raznolikimi predmeti, zapakiranimi v umetniška dela, ki jih je ustvarila vrsta nadobudnih umetnikov.

„Supermarket“, ki je odprt samo pet dni, od 21. do 25. aprila, želi dokazati, da je ustvarjalnost resnično pomembna stvar. V instalacijski zasnovi, ki jo je vodila londonska umetnica in oblikovalka Camille Walala, bodo obiskovalci lahko kupili umetniška dela omejene izdaje, hkrati pa odkljukali svoj tedenski seznam nakupov, pa četudi gre za bolj duševno hrano.

Vsak izdelek v supermarketu bo na voljo v (radodarni) omejeni nakladi 1.200 kosov, ki bodo na voljo po podobnih cenah kot blago na običajnih policah supermarketov. “Hoteli smo, da so cene dostopne, ker to resnično poudarja bistvo tega, da je ustvarjalnost bistvenega pomena za družbo. Želeli smo, da ljudje kupujejo umetnine po vsakdanjih cenah,” pravi Natasha Curtin, globalna podpredsednica blagovne znamke Bombay Sapphire. “Upam le, da na koncu ne bomo imeli ljudi, ki bi kopilili naš lepo oblikovan in ne predrag toaletni papir,” v šali dodaja Marlowa.