UMETNIŠKA IZKUŠNJA V VAŠI KABINI

BMW je znan po sodelovanju z umetniki, o čemer priča sodelovanje Joshuo Videsom na monokromatskem X4 M, pozabiti pa ne smemo niti na sodelovanje JEFF KOONS X BMW. V okviru tehnoloških inovacij, ki jih trenutno uvajajo na sejmu CES 2022, je nemški proizvajalec avtomobilov razkril načrte za uporabo umetnosti kot način, da se voznikom ponudi nova celostna izkušnja.

  

Z vklopom digitalnega umetniškega načina se vse, od pogonskega sklopa, krmiljenja, osvetlitve kabine, grafičnega zaslona in zvoka, sinhronizira za bolj senzorično vožnjo. Kot prvi proizvajalec avtomobilov, ki je uvedel digitalno umetnost v vozila, je BMW ponovno izbral Cao Feiji za ustvarjanje vizualnih podob, ki obeležujejo 50. obletnico BMW Cultural Engagement. Kitajska multimedijska umetnica je sicer že sodelovala s proizvajalcem avtomobilov pri modelu 2017 M6 GT3.

Ko govori o najnovejšem delu, Fei komentira nenehne spremembe globaliziranega in medsebojno povezanega sveta. “2021 je bilo težko in posebno leto. Medtem ko je bilo človeštvo nemočno, se je svet odločno premikal v metaverzum, v dobo virtualne potopitve,” je dejala in dodala: “Kvantni vrt (Quantum Gardens) daje vozniku BMW priložnost, da doživi nenehno spreminjajoče se digitalne pokrajine večplastnega vesolja v svetu, ​​kjer se križajo abstraktna poezija in senzorični piksli.”

Umetniška izkušnja je del nove integracije My Modes proizvajalca, ki je predstavljena v BMW iX M60. Pomembno je omeniti, da to ni daljnosežen koncept daleč od proizvodnje – BMW namerava to funkcijo uvesti še letos. Poleg tega proizvajalec avtomobilov navaja, da je mogoče združljiva vozila tudi naknadno opremiti za uporabo tehnologije.