UČINKOVITOST NA DIRKAH SE UPORABLJA V RESNIČNEM ŽIVLJENJU

Natančno vedeti, kdaj uporabiti moč med dirko in kdaj najbolje izkoristiti regeneracijo energije z regenerativnim zaviranjem, je bistvenega pomena za doseganje najboljše zmogljivosti dirkalnika Formule E Jaguar I-TYPE 5. Učinkovitost zmaguje na dirkah.

  

  • Inteligentne izboljšave: Prediktivna energetska optimizacija (PEO) – izpeljana iz zmagovalne ekipe Jaguar TCS Racing – povečuje energetsko učinkovitost v realni vožnji
  • Idealno ravnovesje: PEO optimizira doseg in učinkovitost v modelih Jaguar F-PACE P400e in E-PACE P300e tako, da določi, kako najbolje uporabiti moč elektromotorja in bencinskega motorja vozil PHEV med celotno potjo.
  • Vedno razmišljajte vnaprej: PEO vam rezervira tudi najmanj šest kilometrov samo električnega dosega, ki ga lahko uporabite na zadnji stopnji vašega potovanja, kar zagotavlja tih prihod brez emisij izpušne cevi.
  • Popoln čas: Eco Coach – v vozilih Jaguar XE, XF, E-PACE in F-PACE MHEV – bere cesto pred sabo in voznike opozori, naj upočasnijo, ko se približujejo ovinkom, križiščem in krožiščem, kar jim pomaga povečati regeneracijo energije
  • Preizkušeno na dirkah: tehnologija Eco Coach posnema cikle pospeševanja in zaviranja, ki ju voznika Jaguarja TCS Racing Mitch Evans in Sam Bird uporabljata za optimizacijo energetske strategije med E-Prix.
  • Voznika Jaguar TCS Racing Mitch Evans in Sam Bird strokovno ocenjujeta krog za krogom, kje je optimalna točka zaviranja za ovinek, a kar je prav tako pomembno, kje je najboljše mesto za dvig s pedala za plin, kar jima omogoča, da povečata regeneracijo in ne zapravljata energije. Učenje iz teh strategij ima neposredne koristi za stranke v resničnem svetu s povečanjem učinkovitosti in zmanjšanjem emisij za Jaguarjeve priključne električne hibride (PHEV) in blage hibride (MHEV).

V pripravah na vsak krog svetovnega prvenstva ABB FIA Formule E ekipa Jaguar TCS Racing ustvari zelo podroben model vsakega mestnega dirkališča vse do drenažnih pokrovov. Tisti, ki je bil ustvarjen za London e-Prix, ki bo potekal od 30. do 31. julija, prav tako odraža spremembe za to sezono glede ukrivljenosti dvojne šikane med zavojema 10 in 13. Modeli se uporabljajo v najsodobnejšem simulatorju za razvoj energetskih strategij za dirke.