U-ROS RUŠI SVETOVNE REKORDE

Vse pogosteje se zdi, da s(m)o slovenci kljub svoji majhnosti, neverjetno velikokrat v samem svetovnih dosežkov in tudi tokrat ni nič drugače. Tokrat na glasbenem področju. Našel se je nekdo, ki bo že kar s svojim debitantskim albumom prekosil vse.

  

U-Ros je napisal in posnel preko 500 skladb s čemer je ustvaril nekaj posebnega, fantastičnega in najverjetneje tudi neponovljivega. Ustvaril je najobsežnejše glasbeno delo na SVETU!!! Za primerjavo naj navedemo, da so Rolling Stones v svoji celotni karieri posneli »zgolj« 422 pesmi, U2 436, The Beatles 213, itd.

U-Ros torej izdaja album, ki po obsegu presega celotne življenjske opuse izvajalcev, ki delujejo zelo dolgo, nekateri tudi več kot pol stoletja. Marsikdo bi lahko tezi o najobsežnejšem glasbenem delu oporekal, saj se lahko v spletnih člankih najde mnogo kvantitativnih rekordov kot npr. najdaljši album, album z največ posnetki. Pa vendar se ti dosežki ne morejo primerjati z U-Rosovim. Najdaljši album je ustvaril računalnik in je zgolj naključen zvok, ki ga je izvedel računalniški algoritem. Ta album sploh ni bil posnet, temveč računalniško ustvarjen digitalni zapis, ki se v celoti ni zavrtel niti enkrat. Obstajajo še drugi rekordi izvajalcev, npr. taki, ki so na album uvrstili tudi 1000 posnetkov, vendar je njihovo povprečno trajanje 30 sekund.

U-Ros pa je ustvaril pravi album, s 500 skladbami, odpetimi in odigranimi parti, kjer je povprečno trajanje skladb preko treh minut. Z drugimi besedami U-Rosev album je šest krat obsežnejše delo od albuma s 1000 posnetki. Pri tem je potrebno poudariti, da nobena izmed U-Rosevih skladb nima le enega parta (tracka), niti samo dva, temveč govorimo o pravih skladbah ustvarjenih, posnetih, odigranih in odpetih tekom več kot enega desetletja neprespanih noči in studijskih ur.

Predstavljamo vam U-Rosa; izrednega talenta, posebneža in ustvarjalnega fanatika, ki se ne more umiriti in ne more prenehati z ustvarjanjem. V Slovenski Bistrici živeči umetnik npr. obišče koncert v Ljubljani in se po koncertu vrne v domači studijo in do jutra napiše novo skladbo. U-Ros je multi-instrumentalist, ki mu ni tuje igranje na klavir, bas kitaro, kitaro, kot pevec, pa je štiri leta deloval v okviru opernega zbora SNG-Maribor.

Novinarska konferenca bo 30.11 ob 14:00 potekala v Klubu Zarica.