TUDI VI SE LAHKO NAUČITE FOTOGRAFIRATI

Ste ljubitelji fotografiranja in snemanja pa ne veste, za katero napravo bi se odločili? Za vas smo pripravili izbor raznovrstnih naprav, s katerimi boste lahko zajeli vse aspekte svojega življenja, od rojstnodnevnih zabav do športnih dogodivščin.

DJI POCKET 2

DJI Pocket 2 je najnovejša DJI-jeva ročna stabilizirana vlogerska naprava z nadgrajeno kamero, več mikrofoni in novo modularno zasnovo. DJI Pocket 2 je opremljen z dodatnim objektivom, stojalom, zunanjim mikrofonom in ročajem. Čeprav ima Pocket 2 podobno zasnovo kot originalni Osmo Pocket, z majhnim ročajem in kamero, nameščeno na triosnem stojalu, so bili njegovi notranji deli v celoti nadgrajeni. Za začetek je 1/1,7-palčni slikovni senzor večji v primerjavi s prvotnim 1/2,3-palčnim senzorjem, njegova leča pa nudi širše 20-milimetrsko vidno polje z zaslonko f/1,8 v primerjavi s 26-milimetrsko f/2,0 pri prejšnjem modelu.

VEČ INFORMACIJ

FUJIFILM X-S10

Fujifilm je javnosti predstavil novo kamero v svoji brezzrcalni seriji X, X-S10. Novi model predstavlja nekakšen odmik od drugih Fujifilmovih kamer, saj nudi nadzorno shemo, ki jo bodo poznali tudi fotografi, ki so vajeni sistemov drugih kamer. Najnovejši model ponuja tudi veliko vloggerjem prijaznih funkcij, vključno s popolnoma artikuliranim zaslonom, vgrajeno stabilizacijo slike in vhodom za mikrofon. Na levi strani ima tudi neoznačen gumb za preklapljanje med 18 filmskimi simulacijami X-S10. Ta nastavitev bo obstoječim lastnikom Fujifilma sicer tuja, vendar bo kamera morda bolj privlačna za tiste, ki prihajajo iz drugih sistemov. X-S10 bo na voljo brez leče ter z lečami 18-55 f/2.8-4 in 16-80 f/4.

VEČ INFORMACIJ ALI KLIK

CANON EOS M50 MARK II

»Vloganje« od doma postaja vse bolj priljubljeno, saj so ustvarjalci videoposnetkov prisiljeni na delo v zaprtih prostorih, kjer pripravljajo nove in zanimive načine za zabavo svojih oboževalcev. Nova različica fotoaparata Canon EOS M50 Mark II bi lahko olajšala postopek snemanja in intervjuvanja z več novimi funkcijami, kot je na primer možnost tapkanja zaslona za samodejno ostrenje motiva, ko gledate skozi elektronsko iskalo (EVF). Mark II je nadgradnja kamere z izmenljivimi objektivi EOS M50. Tako kot njegov predhodnik M50 Mark II ponuja 24,1-milijona slikovnih pik CMOS-senzor z ISO 100-25600 in DIGIC 8, slikovni procesor, ki fotoaparatu omogoča snemanje 4K videoposnetkov s hitrostjo 24 sličic na sekundo.

VEČ INFORMACIJ

CANON POWERSHOT ZOOM

Canon je najavil PowerShot Zoom, nenavaden fotoaparat, ki je bolj podoben digitalnemu monokularju kot kameri. Podjetje idejo že nekaj časa razkazuje in jo je pred kratkim množično financiralo na Japonskem, zdaj pa prihaja tudi v ZDA. PowerShot Zoom je majhna naprava z elektronskim iskalom, 1/3-palčnim senzorjem z 12 milijoni slikovnih pik ter dvema enakovrednima goriščnicama 100 mm in 400 mm z digitalnim zoomom do 800 mm. Objektiv je f/5,6-6,3, zato verjetno ni primeren za uporabo pri šibki svetlobi. Kakovost slike na splošno ni v središču pozornosti. Pri Canonu pravijo, da je bil izdelek zasnovan za ljudi, ki uživajo v dejavnostih na prostem, kot so opazovanje ptic in pohodništvo, koristen pa bi bil lahko kot dodatek za gledalce na športnih prireditvah, kot so olimpijske igre.

VEČ INFORMACIJ

NIKON Z6 & Z7 II

Nikon je predstavil svoja najnovejša full-frame brezzrcalna fotoaparata, Z6 II in Z7 II, ki izboljšujeta svoje predhodnike z izboljšanimi zmogljivostmi, nadgrajenim samodejnim ostrenjem in vključitvijo sekundarne reže za pomnilniško kartico. Sicer so kamere druge generacije v veliki meri podobne Z6 in Z7, uporabljajo iste senzorje in nimajo nobenih zunanjih posodobitev zasnove, nespremenjena pa sta tudi elektronsko iskalo in LCD s spremenljivim kotom, ki pa ne omogoča popolnega obrata za vloganje. Snemanje videoposnetkov 4K s hitrostjo 60 sličic na sekundo je možno tako na napravah Z6 II kot Z7 II, vendar ga bo ob predstavitvi ponudil le slednji. Nikon sicer pravi, da bo posodobitev vdelane programske opreme februarja 2021 to funkcijo prinesla tudi na Z6 II.

VEČ INFORMACIJ