TRAJNOSTNI RALPH LAUREN S KORAKOM NAPREJ

Ralph Lauren januar zaključuje z zelenim projektom. Ta teden je luksuzna ameriška znamka izključno v Severni Ameriki in Evropi debitirala s programom recikliranja kašmirja.

  

Pobuda vam omogoča pošiljanje vaših izdelkov iz 100 % kašmirja katere koli blagovne znamke na sedež podjetja Re-Verso v Prato v Italiji. Vaše priljubljene pletenine bo nato proizvajalec visokokakovostnega tekstila iz volne in kašmirja recikliral.

Zlati kašmirjev pulover (Certified Gold Cashmere Sweater) s certifikatom Cradle to Cradle (C2C) je začel program. Pletenina iz kašmirja je obarvana v bogate barve, vključno z modro, rumeno in smetanovo, pri Ralph Lauren pa pravijo, da je pulover C2C “zasnovan za nošenje, negovanje in etično življenje v prihodnjih letih.”

Luksuzno pletivo je prvi od petih izdelkov, za katere podjetje upa, da bo imel “certifikat C2C” do leta 2025.

Cradle to Cradle Products Innovation Institute, neprofitna organizacija, ki spodbuja “ciklično gospodarstvo”, certificira vaše novo pletivo v več korakih, saj krožno gospodarstvo podpira recikliranje za zmanjšanje pridobivanja naravnih virov in odpadkov. Zlati pulover z okroglim izrezom s certifikatom C2C Ralpha Laurena bo tako nadomestil originalno izvedbo, certificirani bodo tudi drugi slogi iz kašmirja.

Program Ralph Lauren Timeless by Design spodbuja globalno skrb za okolje in trajnost z brezčasnimi izdajami legendarnih kosov, ki jih je mogoče uporabljati in spreminjati skozi generacije. Obljube zamke preko pobude Live On Promise so ob tem namenjene zagotavljanju, da bodo pretekli in prihodnji izdelki živeli odgovorno do leta 2030, poleg svojih triletnih krožnih ciljev.

“Razkošje, za katerega se zavzemamo pri Ralph Lauren, je bilo vedno povezano z brezčasnostjo, avtentičnostjo in dobro preživetim življenjem,” je v izjavi dejala Katie Ioanilli, glavna uradnica za globalni vpliv Ralph Lauren. “Danes bolj kot kdaj koli prej verjamemo, da pravo razkošje ne zajema le lepote in kakovosti izdelka, ampak tudi to, kako je bil izdelan in kako dolgo bo zdržal. Zato smo ustvarili prvi luksuzni izdelek iz kašmirja s certifikatom Cradle to Cradle v industriji, z načrti za dobavo še štirih preverjenih ikon do leta 2025.”

Nov “zlati pulover” iz kašmirja s certifikatom C2C že lahko kupite na spletni strani proizvajalca, kjer boste našli tudi več podrobnosti o programu recikliranja kašmirja.