TRAJNOSTNI MANNER SKRBI ZA ZDRAVJE

Manner se tudi letos priključil največji mednarodni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti – Evropskemu tednu mobilnosti (ETM).

  

Letošnji slogan Trajnostno povezani, nas je nagovarjal, da se po omejevanju stikov znova povežemo, da se srečujemo in družimo na lepih ter varno urejenih ulicah, trgih in ostalih javnih prostorih v mestu. O kakovosti življenja namreč vse bolj odločajo dobra dostopnost do dobrin in storitev, zagotovljena mobilnost za vse družbene skupine, dobre povezave ter raznovrstnost alternativ osebnemu motornemu prometu. Tudi letos so dodatno pozornost namenili prednosti hoje, kolesarjenja, uporabe javnega prevoza in drugih trajnostno naravnanih načinov premikanja.

Zato lahko rečemo, da so spremembe naših navad, povezanih z mobilnostjo, tako rekoč življenjskega pomena. Kolesarjenje je eno izmed najbolj priljubljenih vrst rekreacije, saj ima poleg dobrega vpliva na vaše zdravje in počutje tudi pozitivne vplive na okolje.

V času Evropskega tedna mobilnosti je Manner s kolesarjenjem še naprej promoviral zdrav duh v zdravem telesu. Na ljubljanskih ulicah 22. septembra so namreč biciklirale kar štiri Mannerjeve hostese, ki so na prepoznavnih roza kolesih delila sladke in okusne Manner vzorčke. S tem so poskrbele za dobro energijo, naključnim mimoidočim pa so prinesle trenutke sladkega zadovoljstva. Saj veste – ker roza osrečuje!